El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

22/7/09

Missatgeria Instantània


Ja gairebé arribem a les últimes sessions dels diferents cursos que s'imparteixen al Punt TIC del Palau Falguera. L'altre dia us vam parlar del Juan i un dels exercicis que fem al Curs d'Iniciació a Internet i avui us volem parlar d'un altre exercici que realitzem durant el curs.

Una de les sessions està pensada per treballar amb els alumnes la missatgeria instantània. Tot i que actualment tenim diferents possibilitats, programes i serveis ens centrem en dos: Google Talk i Windows Live Messenger.

Comencem amb un exemple senzill, la missatgeria instantània de GMAIL, ja que és el servei de correu electrònic que ens agrada recomanar al Punt TIC, per tant tots els alumnes tenen adreça de correu electrònic de GMAIL i, si ets dur de convèncer, aquí tens 10 raons per fer-te un correu GMAIL! A més és un servei en constant procés de millora! La missatgeria de GMAIL ens permet veure com aquest servei s'integra dins el navegador, sense necessitat d'utilitzar un programa extern, tot i que si volguéssim utilitzar-lo ens podríem descarregar el Google Talk.


Els alumnes durant la pràctica aprenen a intercanviar missatges de text i tenen la seva primera trobada amb les emoticones.


Un cop es familiaritzen amb el sistema passem a utilitzar el Windows Live Messenger. Escriure textos, llegir-los, respondre, les emoticones... tot això funciona gairebé igual que amb la missatgeria instantània de GMAIL. Llavors és quan fem un pas més endavant i connectem la webcam. Els usuaris ara intercanvien missatges i es poden veure mitjançant la webcam. Després d'una estona expliquem com funciona la videoconferència i els alumnes fan la pràctica en parella, establint una connexió a on es poden veure, sentir i parlar amb la ajuda de la webcam, els auriculars i el micro, respectivament.

Us deixo amb una imatge de l'Abdouk i en Salif mentre feien la pràctica.