Ahir va ser l'últim dia dels tallers “Descobreix…El món d'Internet” que va oferir la Universitat Oberta de Catalunya amb el suport del programa municipal Sant Feliu Ciutat Digital.
L'encarregat d'impartir aquests tallers va ser l'Antoni Albert, consultor de la UOC.
Abans que comencés l'últim dels tallers vam poder xerrar una estona amb ell i ens va explicar com veu Internet i com podem descobrir aquest món.
Davant la pregunta de si podem definir Google com l'Oracle del segle XXI, l'Antoni en va respondre que : "en certa mesura si, però que a Internet hi ha altres alternatives a part de Google. Google és un cercador molt generalista i hi ha cercadors que tenen punts temàtics determinats i que en certes recerques ens poden ser de més ajuda que Google. D'altra banda, a Internet també podem trobar eines com el Twitter on la informació és més de "l'instant”. Google dona a l'usuari molta informació i molta d'aquesta informació és no rellevant, això pot fer perdre el temps a l'usuari amb informació insubstancial."
L'Antoni va voler remarcar que per ell quelcom molt interessant en la recerca d'informació a Internet són les alertes del Gmail. L'usuari escull el tema que li interessa i activa l'alerta d'aquest tema en el Gmail, això fa que la informació que es genera en la xarxa sobre aquest tema arribi a l'usuari, és a dir, no és l'usuari que busca la informació per la xarxa sinó que amb l'alerta la informació li arriba.
Segons l'Antoni hi ha dos tipus d'Internet:
- L'Internet dels dies feiners
- L'Internet dels dies festius
Facebook i altres xarxes socials, sobretot en el moment en què es van crear, formaven part de l'Internet dels dies festius.
Facebook, així com d'altres xarxes socials, té les seves coses bones, però, també te les seves coses dolentes. Establir un punt de trobada amb els amics i coneguts dins la xarxa i poder compartir amb ells informacions és quelcom positiu, però, cal tenir en compte alguns inconvenients d'aquestes xarxes socials, i és que una part d'aquesta informació passa a ser pública i pot arribar a ser contraproduent.
Avui en dia, no és estrany que les empreses mirin el perfil de facebook de les persones entrevistades per cobrir una vacant. I és en aquest punt, on depèn a la informació a la que puguin accedir ens pot acabar resultant contraproduent. De fet l'Antoni ens comentava que ja hi ha empreses que es dediquen a netejar-te d'Internet.
Una recomanació que ens va fer l'Antoni va ser que s'haurien de tenir diverses adreces de correu electrònic. Un mail personal i un mail professional.
Un altre dels temes que l'Antoni va parlar amb els alumnes dels tallers van ser els blocs.
"Els blocs individuals estan tendint a desapareixe. Mantenir un bloc és molt costós, requereix molt de temps i això fa que la gent s'acabi cansant. En canvi, els blocs portats per diverses persones i que generen una serie d'ingressos en publicitat sembla que tenen una vida més llarga, ja que l'inversió de temps no recau en una sola persona, i d'altre banda, hi ha una compensació. Aquests blocs són una nova premsa."
També li vam poder preguntar com veia el futur d'Internet. L'Antoni opina que " Internet està encara en la prehistòria. Internet està creixent, es troba en plena activació, és tan global i està tan democratitzada que la creació és múltiple i això estimula una competència positiva que fa que constantment estigui evolucionant.
En un futur Internet serà en 3D, la web 2.0 està molt bé, però continuarà evolucionant i anirem cap a continguts multimèdia. L'Internet mòbil, de butxaca, seran els reis del proper any"
Un cop finalitzat el taller d'ahir també vam poder parlar amb una de les alumnes, l'Eva Giuli.
L'Eva estava molt satisfeta pels tallers: "els tallers han estat molt interessants perquè han estat molt pràctics. Hem aprés a no perdre el temps en les recerques."
L'Eva també ens va explicar que estava molt satisfeta perquè gràcies als tallers havia descobert el Jimdo. "Aquest és un programa on de manera molt senzilla pots crear la teva web."
Com podeu veure els tallers han estat molt interessants i tot un èxit. Així que animem a que se'n segueixin fent i us animeu a assistir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada