20/10/09

Workrave, un programa que mira per la teva salut.Workrave és un programa d'ordinador que ens ajuda a preveure la fatiga visual i els problemes musculars ocasionats per les llargues jornades d'avant l'ordinador.

Gràcies a Workrave l'usuari pot programar una sèrie de pauses per fer durant la jornada de feina, la duració i l'interval d'aquestes pauses l'escull el propi usuari segons les seves necessitats. Hi ha tres tipus de pauses: les mini pauses, els descansos i el màxim diari.

Mitjançant una petita finestra Workrave avisa a l'usuari de quan de temps manca fins la propera pausa. Un cop arriba el moment de la pausa l'usuari tan sols ha de deixar anar el ratolí i el programa entén que ha començat la pausa. En el cas que l'usuari no desitgi fer la pausa l'avís acaba desapareixent.

Durant els descansos el programa proposa una sèrie d'exercicis per evitar l'encarcarament muscular i la fatiga visual.Workrave és un programa de llicencia gratuïta i disposa d'una versió per a Windows i una per a Linux que us podeu descarregar aquí.


Via: Bloc de PirineuWeb