Imatge CC BY http://jorgecesarsaenz.artelista.com/
Sota aquesta xamànica afirmació s'amaga el què ha estat una setmana mogudeta pels grans de la tecnologia: Google, Apple i Microsoft han parlat, i tal i com ens tenen acostumats últimament, potser ho han fet més del compte.
Baralles, grans (i òbvies) prediccions, anuncis de productes ja anunciats... aquest circ mediàtic de la tecnologia ens té acostumats a una nou estil de publicitat que consisteix en tirar la pedra, deixar que vagi rebotant per la xarxa i arrosegant altres pedres fins a provocar un allau que beneficïi l'anunciant de torn. Ja sabeu, millor que es parli d'un, encara que sigui malament...
Comencem amb "la gran G"...
Les recents declaracions de la companyia de Mountain View on afirmen que deixen d'utilitzar Microsoft a les seves instal·lacions han aixecat polseguera. Google és coneguda, entre d'altres, per donar bastant llibertat als seus treballadors a l'hora de realitzar les seves tasques. Molts treballadors del camp tecnològic sospiren per treballar al Googleplex, on sembla que l'ambient de treball és molt distès i la companyia es preocupa pels seus treballadors.
Fins ara, els treballadors podien utilitzar el sistema operatiu que més s'adaptés a les seves necessitats o preferències, però des d'aquesta setmana s'exclourà Windows d'aquesta norma, degut (segons l'empresa) a la poca seguretat que ofereix. Així que a partir d'ara hauran d'utilitzar Linux o Apple.
Evidentment, Microsoft ha reaccionat amb un comunicat al seu blog (en anglès) dient que els seus sistemes són tan segurs o més que els de la competència.
Què ha passat? Aquest rebombori té alguna cosa a veure amb la pròxima sortida al mercat del sistema operatiu de Google? Pot ser una manera d'anar aplanant el terreny per modificar la percepció dels mercats vers els altres sistemes operatius? No oblidem que aquesta mateixa setmana s'ha tornat a donar un nou impuls a la notícia (de juliol de 2009) del misteriós llançament de Chrome OS, un sistema operatiu amb base de codi obert enfocat a treballar al núvol i, a ser possible, és clar, amb aplicacions de la casa. Basat en la distribució Linux Debian, com Ubuntu, està per veure si superarà aquest i si tindrà éxit entre els usuaris. Bé, de fet, de moment està per veure si finalment es llençarà i quan es farà, ja que no hi ha data confirmada, només aproximacions...
... i acabem amb "la gran poma"
Steve Jobs, el president d'Apple, conegut entre d'altres coses pel seu irresistible poder de convicció (anomenat Camp de Distorsió de la Realitat), ha tornat a il·luminar-nos amb les seves visionàries prediccions de futur que tant afecten els seguidors de la marca de la poma. Aquest cop, en una arrencada d'inspiració, diu que "l'era dels ordinadors personals s'apropa a la seva fi". I nosaltres convençuts que, en plena era de tablets i netbooks, d'aquí a uns anys, quan els cotxes volin i no contaminin, encara tindrem aquell trasto a l'escriptori, a ser possible connectat amb tot de cables i fent soroll de ventiladors. Què us sembla? Un geni, aquest home, veritat?
Microsoft, en el paper de espàrring que li ha tocat adoptar aquesta setmana, també ha contestat dient que encara queden molts anys de PC.
No ha estat la única declaració polèmica que Jobs ha fet aquesta setmana, ja que també ha advertit sobre el risc que Internet es converteixi en una "nació de blocaires", publicant sense criteri editorial i fonts fiables. Aquesta afirmació no ha caigut gens bé en la blocosfera, que no està del tot conforme amb la credibilitat dels grans grups de comunicació als qui defensa el model de negoci futur per a la premsa imaginat per Apple.
Per acabar-ho d'adobar, Jobs ha defensat una de les fàbriques sub-contractades a Taiwan on es fabriquen productes Apple, i on s'han produït diverses morts de treballadors per suïcidi. El cert és que aquest tema tan delicat no li ve gens bé a la companyia, tot i que hi ha diferents opinions al respecte.
En fi, la polèmica està servida. Què ens depararà la setmana que ve?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada