El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

28/4/11

Impacte Social i Econòmic dels Telecentres


Ahir dia 27 a les 12:00 hores, l'Associació Comunitat de Telecentres va presentar a Madrid l'informe sobre l'Impacte Socio-Econòmic de les Xarxes de Telecentres (també el podeu consultar en la presentació de diapositives incrustada que veieu aquí a baix). Aquesta presentació es va poder seguir a través de videostreaming (al web Hub-Madrid), Twitter i Facebook.

Els Telecentres són espais públics dedicats a generar projectes i iniciatives entre les persones, connectant-les i estimulant la seva capacitat de transformar i millorar el lloc on viuen a través de les TIC.

Aquest estudi analitza el comportament d'onze xarxes públiques autonòmiques com:
Andalusia, Cibertecas de La Rioja, CDTL Govern del Principat d'Astúries, Sierra Oeste de Madrid, Cantàbria SI, Murcia, Catalunya, Fuerteventura...etc Aquestes xarxes agrupen 2.529 telecentres (el 63% del total).

Aquest estudi va tenir com Objectius:

-Fer una imatge fixa de les Xarxes Regionals de Telecentres.
-Identificar i valorar les actuacions més rellevants.
-Conèixer els principals indicadors de cada Xarxa de Telecentres i les principals partides d'inversió.
-Relacionar els indicadors d'ús i d'inversió amb l'impacte soci-econòmic i social en el territori, amb detall de cadascuna de les comunitats autònomes participants.

I aquestes són algunes de les conclusions de l'Informe:


  • En Andalusia i Madrid més del 92% dels telecentres estan en poblacions amb menys de 5 mil habitants, el mateix que 8 de cada 10 dels telecentres extremenys, de La Rioja i canaris.

  • A més, els telecentres s'estableixen comunment en àrees rurals poc poblades i envellides, aportant dinamisme econòmic a la zona.

  • Ajuden al desenvolupament del coneixement.

  • Ens ajuden a entendre les TIC

  • Amb els Telecentres es milloren les capacitats digitals i la formació en general del teixit empresarial de la zona, el que ens ajuda a tenir possibilitats productives per a l'empresa.

  • Invertir en telecentres ajuda a millorar el potencial de creixement econòmic estimat. De fet, cada euro invertit gairebé es duplica en termes de Valor Afegit Brut en el seu entorn inmediat, i té una productivitat 6 vegades superior a cada euro invertit en infraestructures de transport, com carreteres o vies de tren.

  • Impacte en la ocupació: 2.800 ocupacions (78,82% d'ocupació directa)

En aquesta presentació va estar present Paco Lobatón, que va guiar l'acte i posteriorment va moderar les intervencions dels assistents i dels participants via Internet.


Informació Extreta del Blog de la Casa d'oficis Sant Feliu, Ciutat Digital.