El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

27/4/11

La importància dels ciutadants i les administracions electròniques

La relació dels ciutadans amb les administracions electròniques ha experimentat en el darrer any un augment significatiu.
El 23,8% de la població espanyola més gran de 15 anys d'edat ha pres contacte amb l'Administració Pública a través d'Internet alguna vegada (sigui General, Autonòmica i/o Local). El 45% dels internautes que contacten amb l'Administració Pública a través d'Internet ho fan per pagar impostos.
Més de 9,3 milions de persones s'han posat en contacte amb les administracions electròniques per realitzar una consulta, descarregar un formulari i/o completar algun tràmit amb plena interactivitat (segons dades de de l'ONTSI: Observatori de Noves Tecnologies i Societat de la Informació).
Entre les consultes per Internet que han experimentat increment anual han estat els de serveis sanitaris i els de documents personals. Els segueixen les consultes d'informació sobre impostos i registre de cotxes. Pel contrari, perden pes les consultes sobre seguretat social i sobre canvi de domicili.
Creix també la descàrrega de formularis en beques, ajuts i subvencions, en matriculació universitària, en biblioteques públiques i, lleugerament, en permís de construcció i edificació.
Els canvis més profunds durant el passat any és el relacionat amb el pagament d'impostos, que ha augmentat fins al 45% d'usuaris més, i es redueix en la petició de documents, certificats o similars.
  • La despesa en Internet registra un creixement interanual del 10% en les llars espanyoles i arriba als 643 milions d'euros.
  • Més de 27 milions de ciutadans espanyols de 10 i més anys han utilitzat Internet en alguna ocasió.
  • El 55,9% de les llars estan connectada a Internet, arribant a la xifra dels 9 milions i mig.
  • La despesa de les llars espanyoles en serveis TIC se situa en 3.463 milions d'euros en el tercer trimestre de 2010. Internet suposa el 18,6% de la despesa total TIC.
  • Nou de cada deu llars disposen d'algun telèfon mòbil, xifra que suposa un total de 15,3 milions de llars.