El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

29/6/06

XATEJAR I FER MESSENGERS

Aquí tenim a la Raquel, una de les veteranes del telecentre, que ha vingut com sempre a xatejar. Bé... a fer un messenger. Un? no. En té quatre d'oberts alhora. És una veritable màquina de xatejar. "Heu de posar webcams per poder-ho fer tot veient-nos les cares", ens diu.

Als vespres, el telecentre s'omple de nens i joves que utilitzen aquesta eina per estar en contacte amb els seus amics, per relacionar-se, etc. Però no oblidem que la missatgeria instantània no només serveix per l'oci. Pot ser molt útil per estar en contacte amb persones llunyanes (com la Jazmine, una usuària equatoriana que es comunica permanent amb el seu país), per fer ciber-reunions, etc.

A alguns pares i mares els preocupa les relacions que estableixen els seus fills per Internet, perquè diuen que hi ha molts enganys. Tot i així, amb les degudes precaucions pot ser una bona eina social.

Es poden consultar alguns consells bàsics d'utilització segura dels serveis de xat a: www.besafeonline.org/spanish/chat.htm

Recordeu que al lloc web de Sant Feliu On Line (www.santfeliu.org/online) podeu trobar la secció "Infància i Seguretat" amb un munt de consells de navegació segura, recursos per a nens i nens així com consells pràctics per a la protecció dels infants que es connecten a Internet, etc.

Me'n vaig a xatejar amb els meus alumnes¡¡

L'Antonio, dinamitzador del telecentre