El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

30/6/06

LA REVOLUCIÓ DEL WEB 2.0

Navegant, navegant, hem trobat una imatge curiosa que il·lustra molt bé l’impacte que està tenint a la nostra societat el fenomen de la web 2.0. Es tracta d’aquest dibuix de l’estudi berlinès Eboy, una estrella del disseny pixelat.

Però què és això del web 2.0? Segons els experts és la superació del web tradicional (el 1.0), estàtic, poc interactiu i gens actualitzat.


Els propulsors de la nova versió creuen que l’ús de la web ha d’anar orientada a la interacció i al desenvolupament de xarxes socials, és a dir, els llocs web 2.0 actuen més com a punts de trobada, d’un intercanvi que depèn dels seus usuaris, que com a webs tradicionals. Així, el lloc web no pot ser un espai tancat, la informació ha de poder-se introduir i extreure fàcilment, i, sobre tot, els usuaris han de controlar els fluxes d’informació.

Tot això es tradueix en situacions cada vegada més comunes: joves parlant sobre el seu grup de rock favorit a MySpace i descarregant-se els hypes de l’estiu a iTunes, mares endreçant les fotos de família a Flickr, executius de maletí i corbata mirant els vídeos casolans dels seus col·legues a YouTube i professors que han abandonat la Britannica pels articles de la Wikipèdia.
Tota una revolució!


Sergi, dinamitzador digital (Plans Ocupació 2005) i membre de l'equip de SFOL