El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

11/7/06

FLICKR: El teu àlbum de fotos online

Flickr és el lloc web per compartir, organitzar, publicar i emmagatzemar fotografies més popular a Internet i ha esdevingut un autèntic fenomen social que incorpora més de 100 milions de fotos.

Encara no teniu clara la seva utilitat? En aquest web podeu penjar i classificar les vostres fotografies i veure les de la resta d’usuaris. És un veritable àlbum fotogràfic en línia, una sala d’exposicions a Internet.

Flickr no és únicament un sistema de gestió de fotografies online que incorpora les funcions tradicionals d’un arxiu digital d’imatges (classificació de fotos per categories, perfils d’autor i enviament d’imatges amb comentaris per correu electrònic). També inclou eines i recursos més propis dels programes de tractament digital d’imatges com per exemple els mosaics temàtics, la rotació de les fotografies, la selecció de zones sensibles, etc.


El servei web de Flickr és obert ja que no cal estar subscrit per veure les fotografies que altres pengen a Internet. Si voleu col·locar fotos a Flickr sí us haureu de realitzar la subscripció al servei i l’únic que us caldrà és un compte de Yahoo! Una vegada subscrits podreu publicar les vostres fotos a Internet, organitzar-les, compartir-les, fer comentaris, crear un llistat de fotografies preferides, crear grups, fer presentacions, crear una pàgina pròpia, sindicació de continguts, vinculació a blogs, etc.

Flickr és molt fàcil d’utilitzar i incorpora un disseny molt pràctic malgrat les diverses opcions i gadgets de que disposa. Els comptes gratuïts a Flickr limiten a 20 Megabytes la transferència mensual, és a dir, cada mes podràs pujar fotografies fins a completar els 20 MB en la transferència dels arxiu des del teu PC fins el servidor de Flickr. L’única pega és el que el lloc web només està en anglès.

Pots accedir a Flickr aquí: www.flickr.com

Ah! Per cert Flickr es pronuncia “flíquer”.