2/7/06

Les pàgines web i els monstres. Buscant a Nessie!

Una pàgina web és un document electrònic a Internet escrit en hipertext i normalment en format o llenguatge HMTL o XHTML. L'hipertext és un sistema d'organització de la informació basat en la possibilitat de moure's per dins d'un text i cap a textos diferents per mitjà de paraules clau.

Les pàgines web acostumen a ser documents multimèdia i per això normalment incorporen text, imatges, vídeos, so i enllaços a d'altres documents de la xarxa, encara que també poden incloure animacions, programes en Java i qualsevol altre tipus de documents, per mitjà de plugins i altres tecnologies.

Un
lloc web
, en anglès website, és un conjunt de pàgines web relacionades entre sí i comunes a un domini o subdomini a la World Wide Web a Internet.

La URL és la cadena de caràcters que assigna l'adreça única de la pàgina web i identifica la seva localització a Internet. Existeix un URL per a cadascun dels recursos d'informació disponibles a la xarxa.

Qüestions tècniques a banda, una pàgina o un lloc web és bàsicament un espai de comunicació, una finestra al món.

Els webs a Internet són un veritable univers de la diversitat. Existeixen llocs webs oficials i corporatius, educatius, polítics, artístics, etc. però també divertits i ben estranys...

Avui us presentem un web molt "friqui". Es tracta d'un lloc a Internet per trobar a l'arxillegendari Monstre del Llac Ness, o Nessie, com és anomenat per algunes persones. Amb aquest lloc web pots formar part de la llegenda i contribuir a la vigilància per trobar l'enigmàtic monstre. Dos webcams enfocades al llac des de la ribera permeten rastrejar la zona per intentar trobar a Nessie. Properament el web comptarà també amb les imatges en directe d'una càmera subaquàtica.

El web, a banda de les webcam i les vistes del llac i el castell d'Urquhart, ens ofereix la possibilitat d'adquirir productes de marxandatge del llac i el monstre, llocs on menjar i dormir a prop del llac escocès, un resum de les aparicions de Nessie, etc.

Si voleu participar en la recerca del monstre...
www.lochness.co.uk/livecam/