El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

2/7/06

Les pàgines web i els monstres. Buscant a Nessie!

Una pàgina web és un document electrònic a Internet escrit en hipertext i normalment en format o llenguatge HMTL o XHTML. L'hipertext és un sistema d'organització de la informació basat en la possibilitat de moure's per dins d'un text i cap a textos diferents per mitjà de paraules clau.

Les pàgines web acostumen a ser documents multimèdia i per això normalment incorporen text, imatges, vídeos, so i enllaços a d'altres documents de la xarxa, encara que també poden incloure animacions, programes en Java i qualsevol altre tipus de documents, per mitjà de plugins i altres tecnologies.

Un
lloc web
, en anglès website, és un conjunt de pàgines web relacionades entre sí i comunes a un domini o subdomini a la World Wide Web a Internet.

La URL és la cadena de caràcters que assigna l'adreça única de la pàgina web i identifica la seva localització a Internet. Existeix un URL per a cadascun dels recursos d'informació disponibles a la xarxa.

Qüestions tècniques a banda, una pàgina o un lloc web és bàsicament un espai de comunicació, una finestra al món.

Els webs a Internet són un veritable univers de la diversitat. Existeixen llocs webs oficials i corporatius, educatius, polítics, artístics, etc. però també divertits i ben estranys...

Avui us presentem un web molt "friqui". Es tracta d'un lloc a Internet per trobar a l'arxillegendari Monstre del Llac Ness, o Nessie, com és anomenat per algunes persones. Amb aquest lloc web pots formar part de la llegenda i contribuir a la vigilància per trobar l'enigmàtic monstre. Dos webcams enfocades al llac des de la ribera permeten rastrejar la zona per intentar trobar a Nessie. Properament el web comptarà també amb les imatges en directe d'una càmera subaquàtica.

El web, a banda de les webcam i les vistes del llac i el castell d'Urquhart, ens ofereix la possibilitat d'adquirir productes de marxandatge del llac i el monstre, llocs on menjar i dormir a prop del llac escocès, un resum de les aparicions de Nessie, etc.

Si voleu participar en la recerca del monstre...
www.lochness.co.uk/livecam/