El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

30/7/08

Tot a punt pel setembre!

Algun cop heu jugat al joc de les 7 diferències? Segur que sí.


A veure si en trobeu alguna entre aquestes dues fotos...


Ja hem substituit els antics HP Evo del Telecentre, que han suportat amb gran eficàcia més de 4 anys de "maltractaments", per uns flamants HP Compaq dc7800:
  • Disc dur de 160 Gb.
  • 2 Gb. de memòria RAM.
  • I un processador dual a 2,66 Ghz!!! Cucumis sativus!
Portem uns dies retirant ordinadors vells, muntant-ne de nous, instal·lant sistemes operatius (seràn duals amb Ubuntu i MS Win Vista) i tot tipus de programes: educatius, ofimàtics, lúdics, d'edició d'imatge... en fi, de tot!)



I tot això gràcies a l'inestimable ajut del Fran, alumne de microinformàtica de la Casa d'Oficis, que a hores d'ara encara està corregint i actualitzant petites cosetes. Aquí el teniu en plena feina:


Problemes d'espai? Amb la web 2.0, cap ni un!

Fa uns dies li tocava al Javi, dinamitzador digital en pràctiques i alumne de la Casa d'Oficis, estrenar-se com redactor del nostre bloc. Avui és la Marta qui ens explica un parell d'eines per no tenir problemes d'espai al nostre disc dur, ni problemes d'enviament d'arxius grans.

Algun cop no has pogut enviar un document per correu, perquè pesava molt?

En tal cas, potser t'interessa aquest web: www.yousendit.com



Entrant en el web podreu "pujar" l'arxiu que volgueu enviar, sense necessitat de registrar-vos. Només haureu d'indicar la vostra adreça de correu i les adreces de les persones que l'han de rebre.

I com ho envia? De fet, no envia l'arxiu directament (el vostre correu admetria un arxiu adjunt de, per exemple, 50 MB? Oi que no?). L'arxiu es queda allotjat a un servidor, i envia un enllaç de descàrrega als destinataris. Aquest enllaç està actiu durant una setmana de manera gratuïta.


Tens un pc amb un disc dur petit, o ple? O potser vols tenir disponibles els teus arxius des de qualsevol ordinador?



El disc dur virtual de www.adrive.com permet emmagatzemar fins a 50 Gb per usuari de manera gratuïta. Segurament molts de vosaltres ja utilitzeu la vostra bústia de correu electrònic com a magatzem (per exemple, amb Gspace).

Adrive.com ens permet pujar carpetes, subcarpetes i arxius sense necessitat d'instal·lar cap programari addicional. Tampoc hi ha un límit de dades per enviament. Podem escollir les carpetes que volguem "pujar", i deixar que el pc vagi fent la seva feina.

29/7/08

Guifi.net: Qui ha dit difícil?

Com ja sabreu, dimecres passat es va realitzar un taller pràctic de configuració d'equips per connectar-se a la xarxa Guifi.net.

L'Eduard i el Dani van estar tot el dia per Sant Feliu: durant tot el matí pujats dalt del campanar, arreglant un problema amb el supernode, i durant tota la tarda impartint el taller.



El taller va consistir en unes nocions bàsiques d'informàtica i xarxes, i tot seguit van anar per feina:

  • Fent el registre com a usuari al web de guifi.net.
  • Creant al web un node "client", tot indicant-hi les coordenades del lloc on està situada l'antena, el model de router i antena, etc..
  • Configurant el router amb els paràmetres adeqüats.


Com podeu veure, no va haver temps per a avorrir-se!



Ens van donar una bona notícia, que farà que el procés d'adhesió a la xarxa lliure i sense fils sigui encara més fàcil, i la volem compartir amb vosaltres:

Ha sortit al mercat un nou model de router amb antena incorporada (bé, potser seria millor parlar d'antena amb router incorporat), el Nanostation 2, del fabricant de maquinari per a xarxes Ubiquiti.

Aquest petit aparell, de només 26,4 x 8 x 3 cm., presenta molts avantatges respecte a l'anterior sistema de router + antena + pigtail. Quins?

  • Tot l'equip en un únic aparell: Ja no haurem de preocupar-nos d'on posar el router, de si es mullarà o no, de la llargada del pigtail, etc. Només hem de fixar el "trasto" a un màstil o una paret, orientar-lo cap a un supernode i llestos!
  • Tampoc haurem de tallar i empalmar cables, ja que gràcies al sistema PoE, l'electricitat arriba al router pel mateix cable de xarxa! És a dir, només haurà de baixar un cable cap a casa vostra.
  • És més fàcil de configurar: Ja no hem de substituir el firmware del router per un de diferent, sino que el propi programari de fàbrica ens servirà. Només haurem de fer la configuració automàtica després d'introduir les dades del node al web de Guifi.net. Aquesta configuració automàtica es coneix com a "unsolclic".
  • És més potent que els nodes tradicionals amb antenes planars i routers Buffalo o Linksys, ja que té una potència de 400 mW.
Així quedarà un cop el munteu a la vostra teulada:


Recordeu que a la nostra barra lateral podeu descarregar més informació sobre la xarxa lliure i sense fils!

28/7/08

CONTINGUTS DIGITALS... Fent ciutat

Sens dubte els CONTINGUTS DIGITALS cada vegada prenen més importància i les administracions intenten potenciar-los i fomentar la seva presència a la Xarxa.

Recordeu el Primer premi de continguts digitals "Sant Feliu On Line"? Anava en aquesta línia.

Avui us presentarem 3 exemples diferents (Ajuntament de Barcelona, el de Sabadell, l'ICUB...) que promouen i difonen diferents continguts digitals a la Xarxa.

Petites pinzellades...

BARCELONAVISIÓ http://www.bvisio.com/ "Barcelona Visio" és una aposta pel vídeo a Internet de l'Ajuntament de Barcelona. El portal inclou vídeos que permeten conèixer una mica més els aspectes desconeguts de Barcelona. A més, ofereix una base de dades de recursos audiovisuals que es poden baixar de manera gratuïta i permeten enviar els vídeos sobre la ciutat. "Envia'ns els teus vídeos... Barcelonavisió la fas tu" és el seu crit de guerra.


Clicapersabadell http://www.clicapersabadell.cat/ Amb motiu del dia mundial d'Internet, el passat 17 de maig, l'Ajuntament de Sabadell va promoure un concurs amb el qual es pretenia donar a conèixer els molts continguts digitals sobre la ciutat i que es troben a Internet. Com podreu veure a la web, des del programa fes Clic de l'Ajuntament de Sabadell, la intencionalitat de tot plegat era la de que la gent s'animés a participar per així poder agrupar tota la informació posible i alhora votar pels enllaços més interessants.


CANAL CULTURA www.bcn.cat/canalcultura o http://www.canalculturatv.cat/ És el nou web d'informació cultural barcelonina, ofereix noves formes d'accés als continguts culturals i la seva divulgació així com a tot el que passa en totes les seves manifestacions, protagonistes i expressions. Incopora continguts audiovisuals molt rellevants i permet veure un butlletí audiovisual en què es presenten algunes de les propostes del dia més destacades que tenen lloc a la ciutat de Barcelona. L'ha posat en marxa l'Institut de Cultura de Barelona (ICUB), amb la col.laboració de Barcelona Televisió. La novetat és que uneix un portal informatiu amb un altre d'audiovisual, Canal Cultura TV, el primer canal de televisió a Internet dedicat en exclusiva als continguts culturals. L'objectiu de Canal Cultura és que la ciutadania conegui i alhora gaudeixi dels esdeveniments cullturals de la ciutat en el mateix moment de fer la consulta.


Com podeu veure els continguts digitals locals esdevenen els maons d'una ciutat digital que es construeix dia a dia.

Altres experiències amb tendència a la presència de continguts digitals locals a Internet són les enciclopèdies locals virtuals o localpèdies o ciudadpedias.

Per exemple: Cordobapedia, Madridpedia, Wikisalamanca, Sevillapedia, Vilapèdia (l'enciclopèdia de Vila-real), Graciapèdia (l'enciclopèdia lliure de la Vila de Gràcia)...

Totes elles han suposat un esforç col·lectiu, capitalitzat pel teixit social local, per tal de donar presència a l'esfera local a Internet.

Què?

Us apunteu doncs a fer aflorar els molts continguts digitals sobre la nostra ciutat que es troben a Internet?
.
I a "fabricar-los"?
.
Podeu enviar-nos un missatge a tic(arrova)santfeliu.cat amb les vostres propostes.
.
Si us manca informació de com pujar els vostres vídeos a Internet, fer-vos un canal a YouTube o com disposar del vostre propi blog, o fer alguna entrada a la Wikipedia... escriviu-nos un missatge a l'adreça de correu electrònic que us he comentat o veniu a veure'ns (C/Falguera, 6) i us ajudarem!

22/7/08

Ens veiem el 15 de setembre!


Com ja sabeu, avui és l'últim dia que el Telecentre obre al públic fins el setembre.

Esperem que gaudiu de la Tecnologia durant aquest mes d'agost. Reserveu vols i estades, informeu-vos sobre el vostre lloc de vacances, manteniu-vos en contacte amb els vostres amics i familiars allà on esteu, pengeu les vostres fotos i vídeos a Internet, actualitzeu els vostres blocs i expliqueu les vostres experiències. Nosaltres intentarem no veure un ordinador ni de lluny en tot el mes!

BONES VACANCES!

Google Reader, una eina de suscripció ben senzilla

En Javi, alumne de la Casa d'Oficis,s'estrena al nostre bloc amb un anàlisi que us semblarà interessant. Aquí el teniu.


Cansat d'haver de visitar tots els dies les mateixes pàgines web, per veure si hi ha alguna notícia nova?

És un recurs que ofereix Google per subscriure't als tics RSS que podreu reconèixer per mitjà de la següent icona:

Entre d'altres beneficis Google reader t'ofereix:


  • Actualització diària.

  • En un sol lloc pots tenir tota la informació de diferents webs i blocs.

  • Cerca de contingut a través de feeds.

  • Envia els vincles més interessants als teus amics.

  • Comparteix en un tres i no res.

  • Personalitza la teva web o el teu bloc.

  • També al navegador del mòbil.

  • Accés a través d'Internet.

A més, és molt senzill de fer-ho servir i de forma GRATUÏTA.

Nota: Necessitareu tenir un compte de gmail.



Al següent vídeo “com llegir 100 blocs en un dia i no morir en l'intent” trobareu una explicació detallada de com s'utilitza Google reader:



Ja us havíem parlat algun cop de suscripcions, tant al nostre bloc....

... com al bloc de la Casa d'Oficis:

Per començar a utilitzar aquest servei accediu a la següent adreça:


L'acte de lliurament de material informàtic, tot un èxit

El passat divendres 17 de juliol va tenir lloc l’acte d’entrega d’equipaments informàtics a entitats de la ciutat de Sant Feliu de Llobregat.

Les entitats Associació de Veïns de Mas Llui, A.V. Can Nadal, A.V. Can Maginàs, A.V. Les Grases, A.V. Can Calders, A.V. La Salut i l’Associació sociocultural Al-Rahma - La amistad que van participar en l’acte de lliurament que promou la Regidoria de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, rebien els seus ordinadors a la sala d’actes de la Torre dels Rosers.

L’acte que va comptar amb la presència del Regidor de Noves Tecnologies, Carles Soriano, va aprofitar l’avinentesa per sensibilitzar i donar a conèixer a les entitats i associacions de Sant Feliu de Llobregat la importància de l’ús, capacitació i difusió del programari lliure i en català com a instrument per a l’impuls de la Societat del coneixement TIC a la ciutat.

Un cop acabada la presentació de l’acte, el Marc i l’Alex, dinamitzador i microinformàtic respectivament, de la Casa d’Oficis “Sant Feliu Ciutat Digital”, van realitzar una demostració sobre com funciona el sistema operatiu Ubuntu Linux i les eines ofimàtiques d’Open Office.


El Marc i l’Alex, alumnes-treballadors del projecte de formació-treball, també van explicar els avantatges d’utilitzar aquest sistema operatiu basat en Linux, i de com és de similar el sistema operatiu Ubuntu en comparació amb el de MS Windows.




D’aquesta manera les entitats no només van rebre un equip informàtic sinó que també van rebre una petita sessió formativa sobre com utilitzar correctament aquest software.
A més a més, les entitats a les quals es va entregar el maquinari bàsic, compten també amb un servei digital de microinformàtica i de formació personalitzada:

Microinformàtica
Horari de consulta: Dimarts i Dijous tarda - Dilluns i Dimecres matí (prèvia demanda)
Procediment sol·licituds: Telèfon 93.685.80.02 (ext.1208) o correu electrònic a tic@santfeliu.cat
Configuració equips: juliol

Formació
El servei de formació es realitzarà col·lectivament.
Horari: Franja formativa de 15 a 20 hores

16/7/08

Els vídeo currículums ja són aquí!

Haurà passat a millor vida el C.V en paper? Estem en una etapa d’evolució del C.V tradicional cap al format en vídeo?

És possible, però el que és segur és que els vídeo currículums són una nova eina per donar-nos a conèixer a l’hora de cercar feina.


En què consisteix el currículum en format vídeo?


Es tracta d’una breu filmació, de poc minuts, on explicarem quina experiència tenim, quines són les nostre aptituds...


I per penjar el meu vídeo currículum a la xarxa. Com ho he de fer?

Pots utilitzar plataformes d’allotjament de vídeo gratuïtes com ara YouTube. I així, ja només et caldrà enviar la direcció d’on està penjat el teu vídeo a l’empresa que tu desitgis.

Si creus que aquest món del vídeo currículum encara és una xic difícil per tu, pots visitar diferents pàgines expertes ja en aquest tema i on trobaràs diferents exemples:

TuMeVes o Videocurrículum digital

15/7/08

Nous "profes" al Telecentre

Els alumnes de la Casa d'Oficis ja havien fet algunes pràctiques al Telecentre, portant ells solets alguna unitat didàctica amb alumnes reals.


Com que porten molt bé això d'enfrontar-se a un grup i ensenyar-li a perdre la por a l'ordinador, aquest mes de juliol estan fent un dels cursos d'Iniciació al PC i processador de textos sencer, sense ajut extern. Aquesta acció s'emmarca dins del seu període de pràctiques.


Avui ha tocat classe. L'Alba, que és qui normalment porta aquest grup, està malaltona, i ha vingut la Marta a fer la classe, amb l'ajut del Javi, que ja n'és tot un expert. Amb molt poc temps d'antelació, la Marta ha hagut de fer-se a la idea de que havia de continuar el temari allà on ho havia deixat l'Alba, i tot i que ens ha dit un ocellet que no s'havia preparat gaire la sessió (ai, aquest Messenger!), al final s'ha mostrat molt tranquila i s'ha explicat molt bé.


Felicitats, Marta! (I un altre cop, si et prepares una mica la classe, no patiràs tant!)

Acte de lliurament d'equips informàtics a entitats


Com cada any s’està preparant la campanya de cessió i renovació d’equipament informàtic reciclat a entitats i associacions locals, dotats de programari lliure i en català.

La novetat però aquest any és que els nois i noies del curs de microinformàtica de la Casa d’Oficis "Sant Feliu ciutat digital" estan preparant tot aquest material. S’estan encarregant de posar a punt els ordinadors personals, netejant-los i instal·lant el sistema operatiu Ubuntu, el paquet ofimàtic OpenOffice, el navegador Firefox, etc.

Per una altra banda, els dinamitzadors digitals de la Casa d’Oficis també estan preparant el material formatiu necessari sobre la utilització de l’Ubuntu, per tal de facilitar l’aprenentatge i utilització d’aquest sistema operatiu a totes les entitats que rebran els equips informàtics.

El proper dijous 17 de juliol, a les 19.30 hores es realitzarà, a la sala d'actes de la Torre del Roser, l'acte de lliurament dels equips informàtics (ordinadors i monitors) a les 7 entitats corresponents:

  • Associació de Veïns de Mas Llui
  • A.V. Can Nadal
  • A.V. Can Maginàs
  • A.V. Les Grases
  • A.V. Can Calders
  • A.V. La Salut
  • Al-Rahma - La amistad (Associació sociocultural)

14/7/08

Arriben les vacances... i la renovació!

EL TELECENTRE INFORMA:

AMB MOTIU DE LES VACANCES D'ESTIU, I DE LA RENOVACIÓ I MANTENIMENT DELS EQUIPS INFORMÁTICS, LES INSTAL·LACIONS ROMANDRAN TANCADES DES DEL DIA 23 DE JULIOL FINS EL 14 DE SETEMBRE (AMBDÓS INCLOSOS).



Es diu que hom aprofita el període de vacances d'estiu per a agafar una mica d'empenta, d'aire fresc. És a dir: renovar-se. I això farem al Telecentre: al setembre trobareu ordinadors nous!

11/7/08

El Centre d'Estudis Comarcals, una entitat 2.0

Fa poc vam rebre un correu electrònic del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, on ens demanaven una mica d'ajut per crear el bloc de l'entitat.

La Maria Antònia i la Neus es van acollir al nostre servei de tutorització per a ciutadans/es i entitats, i van venir un matí a veure què podia fer això de la Web 2.0 per la seva entitat.

Des del primer moment es van mostrar molt interessades, en veure que podien fer visibles les seves activitats al web, sense necessitat de coneixements tècnics excepcionals. Aquest és el secret de les aplicacions 2.0!

Ahir van venir un altre cop, un cop ja creat el bloc, a resoldre petits dubtes i a aprendre com visualitzar aplicacions externes al seu bloc (fotos de PicasaWeb, vídeos de Youtube, penjar documents amb Box.net...).

I preguntant, preguntant, s'ha destapat la caixa dels trons: han conegut els Grups de Google, amb el que poden estar en contacte permanent amb tots els socis i sòcies. També han descobert el Calendari Google, amb el que poden crear una agenda compartida, on tothom pot consultar (i fins i tot, editar) les activitats que es faran o s'han fet.

En resum: les Noves Tecnologies els estalviaran temps, i milloraran la comunicació interna i externa de l'entitat.

Això torna a posar de manifest la utilitat de les Noves Tecnologies per al Tercer Sector. Voleu fer un cop d'ull al seu bloc? De moment està en proves, així que potser no el trobeu tot l'endreçat que segur estarà en unes setmanes. Feu clic aquí!

9/7/08

Taller per connectar-se a GUIFI.NET

Com molts de vosaltres sabeu la xarxa Guifi.net ja està operativa a Sant Feliu.

Es per aquest motiu que el proper dia 23 de juliol a la sala d'actes de la Torre del Roser, entre les 17 i les 20h, podeu assistir a un taller avançat de configuració d'equips per connectar-se a Guifi.net. El taller consistirà en la preparació dels equips per connectar-se al supernode del campanar i preparar els assistents per formar part de la xarxa Guifi.net. Cal, però, que porteu els vostres equips.

T'apuntes?


I parlant de Guifi.net, ens agradaria informar-vos que aquest divendres 11 de juliol tindrà lloc l'acte de constitució de la Fundació Privada per a la Xarxa Oberta, Lliure i Neutral guifi.net, serà a la Sala de Cultura de l'Ajuntament de Gurb a les 7 de la tarda.

La Fundació que es constituirà serà una eina a l'abast de guifi.net i les xarxes obertes per tal de potenciar el model de desplegament que fa anys que s'està fent i per a ser un interlocutor davant les administracions i les empreses que vulguin col·laborar fent xarxa.

8/7/08

Valoració: Taller de seguretat infantil a la Xarxa.


La setmana passada va finalitzar el taller de seguretat infantil a la Xarxa. Han estat 4 sessions ben aprofitades, on les mares que hi han assistit han après a utilitzar un parell d'eines que ja havíem vist al bloc. Han sortit força contentes, ja que han comprovat que, a més de ser gratuites, les eines utilitzades són fàcils de configurar i utilitzar.

  • El primer que hem fet ha estat limitar les cerques que pugui fer l'infant amb Google. L'eina SafeSearch permet que no apareguin resultats de cerca inadeqüats per nens, sobretot quan es cerquen fotos. Aquesta eina és especialment útil per a nens i nenes molt petits, que tot just comencen a fer servir el PC.

  • També hem vist una eina més complexa (però gens complicada): Windows Live OneCare Protecció Infantil. És un programa que s'instal·la gratuitament al nostre ordinador, i que permet gestionar els permisos que tindrà cada membre de la família al davant del PC. Podem limitar la navegació per Internet a certes pàgines, o prohibir-ne d'altres. També podem veure quins contactes tenen els nens al Messenger, i permetre o no nous contactes. A més, el programa ens pot donar informes de l'activitat del nen a Internet: per exemple, si ha intentat visitar pàgines prohibides. Aquest programa necessita que cada membre de la família tingui un compte de live.com (per exemple, un correu de hotmail), i s'identifiqui mitjançant aquest compte. Tot i ser un programa “local” (s'instal·la al nostre ordinador), el panell de control és a un web d'internet. En aquest web serà on podem crear la nostra família (afegir nens, o tutors) i decidir què podrà fer i què no podrà fer cadascú.

I si anem de vacances a un lloc on tinguem un altre ordinador, o en comprem un de nou per a casa, com que ja hem configurat el panell de control a Internet, només haurem d'instal·lar el programa en el nou ordinador, i no caldrà configurar-lo de nou.

A més de fer servir aquestes dues eines, també hem vist el web d'Alerta Antivirus, on podem descarregar tot d'eines de seguretat gratuïtes (antivirus, antiespies, altres filtres infantils...).

I com que les usuàries han sortit molt contentes, tornarem a repetir aquest taller, així que si us voleu inscriure ens podeu trucar al 93 666 61 80, venir a veure'ns (C/Falguera, 6) o enviar-nos un missatge a telecentre(arrova)santfeliu.cat. A veure si pel proper taller també s'anima algun pare!

ELS PROFESSIONALS DE LES TIC A CATALUNYA

Ahir es va fer la presentació de l’estudi Els professionals de les TIC a Catalunya. La visió empresarial de les necessitats a curt termini. Aquest estudi és la primera part, on s’ha fet una anàlisi des de la visió que tenen les empreses i és té previst fer una segona part de l’estudi que tindrà en compte la visió dels professionals del propi sector que es presentarà a final d’any.

A la presentació es va poder constatar que manquen professionals qualificats i que així ho manifesten tant les empreses relacionades amb el sector TIC com les empreses que no estan relacionades. Una de les conclusions importants és que el sector està creixent i que la crisi els afectarà d’una forma més lleu que a altres sectors. També es constata que els professionals més sol·licitats són els llicenciats ó diplomats en enginyeries, informàtica, telecomunicacions i electrònica i professionals derivats dels CFGS.

L’estudi pretén ser una eina d’anàlisi i fer una fotografia de la situació actual del sector , per això és molt important la segona part de l’estudi per tenir una visió global del sector i que contempli totes les opcions i visions.


L’estudi complet el podeu trobar al web de FOBSIC, (http://www.fobsic.net/).

L’acte va tenir lloc el dilluns dia 7 de juliol del 2008 a l’Auditori de l’Escola Administració Pública de Catalunya a les 18.00 amb la intervenció del Sr. Jordi Bosch, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Carles Flamerich, president CTecno, el Sr. Enric Renau, director Gabinet d’Estudis CTecno, el Sr. Francesc Miralles, director de la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya, el Sr. Joan Majó, director general d'Universitats de la Generalitat de Catalunya i el Sr. Josep Ma. Vilà, vicepresident AETIC.

Lídia López

3/7/08

Firefox: 8 milions de descàrregues en 24 hores. Rècord Guiness!


Havent finalitzat el recompte oficial per part de l'organització dels Rècords Guiness, la Fundació Mozilla ha informat avui de que finalment s'ha aconseguit el rècord de descàrregues d'un programa informàtic en 24 hores. 8.002.530 de descàrregues en un dia!

Com ja sabeu, el Telecentre ha col·laborat en aquesta iniciativa, que posa de manifest l'augment de la quota de mercat del navegador de la guineu en detriment, sobretot, de l'Internet Explorer. A hores d'ara, a l'estat espanyol s'han registrat més de 800.000 descàrregues des del dia 17 de juny, per sobre de països com Itàlia (750.000), Canadà (790.000) o Rússia (350.000). El país amb un ritme més alt de descàrregues és EUA, que ja porta gairebé 8.000.000 de descàrregues, i pujant.


Encara no teniu el Firefox 3? A la nostra barra lateral trobareu un enllaç de descàrrega.

Dia de Reis al Juliol?

Tot i que estem una mica lluny del gener, ahir va venir al Telecentre un patge reial (encara que anava disfressat de missatger de paqueteria, sabem que era un patge), i ens va deixar totes aquestes caixes:



Que deu ser tant d'embalum? A la llista d'embalatge diu "12 ordinadors amb pantalla nous de trinca" No sé, no sé...

Potser si pensem que els PC's del Telecentre necessiten una renovació (ja són 4 anys, i encara resisteixen com campions), ens podrem fer una idea de per a què són aquestes caixes.

2/7/08

Visita! La Paquita Ros al Telecente.

Segur que ja coneixeu la Paquita, oi? Avui ha vingut al Telecentre a fer-nos una visita. Ens ha donat les gràcies per haver-la ajudat una miqueta en això de la informàtica, i ens ha dit que continua fent classes a la Llar de Can Llovera.

Està perfilant el seu pròxim llibre, i el va escrivint amb un processador de textos, amb l'ajuda del seu professor.

També ens ha explicat que fa poc va anar al seu metge, a l'altra banda de Barcelona, i li va dir que la va veure a YouTube! Si és que ja és famosa!

Com que encara no havia vist la seva participació al documental Connectats, li hem posat un trosset aquí al Telecentre. Aquí la teniu tota concentrada, mirant-se a la pantalla:


Gràcies per la teva col·laboració!

1/7/08

Cursos del mes de juliol al Telecentre


Fa xafogor, oi? Doncs veniu al Telecentre a fer un curset! Tenim aire condicionat!!
  • 2 al 21 de juliol (tarda): Curs d'Iniciació al PC i processador de textos.
  • 3 al 22 de juliol (tarda): Curs d'Iniciació al PC i processador de textos.
  • 2 al 18 de juliol (matí): Curs d'Iniciació al PC i processador de textos.