El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

23/5/08

Reality Bites (mossegades de realitat)

Un cop feta la teoria, ens queda la pràctica: enfrontar-nos a la realitat. Això és el que ha passat avui amb la Úrsula i el Javi, alumnes del curs de Dinamitzadors Digitals que es fa a la Casa d'Oficis.


A més d'estudiar la part teòrica a l'aula de la Torre del Roser, ens acompanyen als cursos d'Iniciació al PC del Telecentre, on veuen in situ com funciona una classe real. Així poden veure que la realitat està plena d'imprevistos, que els grups d'alumnes són d'allò més heterogenis, que s'han de posar a la pell dels alumnes i intentar explicar els conceptes amb paraules properes, etc.


Després d'observar durant uns dies, avui els ha tocat fer ells mateixos una part de la classe, amb alumnes reals. A sobre, la part que els ha tocat explicar correspon a la creació de carpetes i documents, retallar o copiar elements per a enganxar-los en una altra ubicació del PC, i poder-los recuperar després amb l'eina de cerca del Windows. Sabem per experiència que és la classe més difícil de tot l'itinerari formatiu d'iniciació que fem al Telecentre, perquè exigeix molta capacitat d'abstracció a uns alumnes que tot just estan descobrint l'ordinador.


A més, els nervis sempre fan que sigui més difícil donar una classe. Tot i així, la classe ha anat molt bé, i no s'han notat gens els nervis. Són uns cracks! En acabar la classe ens han confessat el seu secret: Ho havíem assajat ahir per la tarda... Molt ben fet!

2 comentaris:

dinamizador ha dit...

Ha estat molt interessant viure la realitat, de posar-te davant dels alumnes i transmetre els teus coneixements.

M'he centrat sobretot en què quedi clara la diferència entre copiar i retallar, i el procés que té per finalment poder enganxar. Els alumnes han sortit contents, i com els hi he dit l'important és que ho pràctiquin.

Agrair-te Alfonso l'oportunitat que ens has donat.

Fins aviat.

Anònim ha dit...

Molt bé Úrsula!

Molt bé Javi!