El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

9/3/09

Documents històrics

Entre els diferents recursos que podem trobar a Internet avui volem destacar un de molt interessant: la consulta de documents digitalitzats. Fins fa poc l'accés a aquesta informació només era possible des de biblioteques o arxius especialitzats però mica en mica, des de diversos fronts, s'està realitzant un esforç per disposar d'aquests valuosos documents a la xarxa i avui us volem parlar de dos exemples. El primer d'ells és el projecte engegat pel Ministerio de Cultura i les Comunitats Autònomes: la Biblioteca Virtual de Prensa Histórica. Aquest projecte de digitalització cooperativa té com a objectiu preservar i fer accessibles materials bibliogràfics que es caracteritzen per ser exemplars únics, i, per tant de difícil accés.

D'una manera molt senzilla podem localitzar documents històrics com, per exemple, aquesta pàgina del primer número de la publicació l'Avenç que data de l'any 1882.

Un altre exemple d'hemeroteca digital és el que treballem als cursos d'Iniciació a Internet que impartim al Telecentre. Utilitzant l'hemeroteca de La Vanguardia proposem als alumnes fer recerques de determinats exemplars. A la fotografia, la Glòria, alumna del curs, observa satisfeta l'edició del dia que va néixer.