El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

8/7/09

Google Chrome OS

Han passat nou mesos des de l'aparició del navegador Google Chrome, nosaltres vam dedicar un article al setembre per informar sobre la notícia, i el bloc de Google ens sorprenia ahir publicant que estan desenvolupant el seu propi sistema operatiu: Google Chrome Operating System.

Fent un recordatori de l'article que vam publicar al setembre ja assenyalavem com a possible el que finalment ha esdevingut una realitat:

"No és el llençament d'un simple navegador. És l'entrada de Google en un mercat que tot just està despertant. Al Telecentre sempre hem cregut que els navegadors, als que tradicionalment els usuaris no donaven gaire importància, serien el programari del futur, ja que cada cop aglutinen més usos que tradicionalment es duien a terme amb altres programes. Hi han teories, com la de l'Enrique Dans, que fins i tot creu que s'acabaran fusionant amb els sistemes operatius."

Les principals característiques del Google Chrome OS són que està basat en Linux (i en aquest sentit es preveu evitar maldecaps als usuaris per qüestions relacionades amb virus i malware) i el fet d'utilitzar el navegador com a plataforma del sistema. Amb aquesta aposta ferma Google emfatitza que la web és la plataforma.

Es tracta doncs d'un projecte en fase de desenvolupament, basat en un model de codi obert, que preveu la col·laboració de la comunitat de programari lliure pel desenvolupament del projecte.

Els usuaris haurem d'esperar fins mitjans del 2010 per provar-lo!