20/7/09

En Juan i la llista de la compra


El Juan està apuntat a un dels cursos que fem d'Iniciació a l'Ordinador i Iniciació a Internet. Ara, durant el Curs d'Iniciació a Internet, ha demostrat ser l'alumne amb més facilitat per a realitzar la llista de la compra per Internet.

Durant el Curs d'Iniciació a Internet treballem temes diversos: introducció a Internet, ús del navegador, cerques d'informació, correu electrònic i missatgeria instantània, consells de seguretat, tràmits on-line i també treballem el tema de compres a Internet.

A la sessió de compres a Internet dediquem una part a realitzar un simulacre de compra en un supermercat. L'exercici consisteix en enviar als alumnes un correu electrònic amb la llista de la compra, normalment amb uns 3 o 4 productes bàsics i un límit per a la despesa a realitzar. La compra que va realitzar el Juan, i la resta dels alumnes, consistia en:
  • 6 cartrons de llet
  • 1 paquet de cafè mòlt
  • 1 paquet de galetes
  • 1 paquet de magdalenes
I per a realitzar l'exercici correctament no ens havien de gastar més de 10 €!

L'exercici ens serveix per practicar la navegació amb pestanyes (ja que en una pestanya mantenen el correu obert i a l'altra entren al supermercat online), per conèixer l'estructura bàsica dels supermercats online, per comprendre l'organització dels productes en categories i subcategories (i com s'assembla aquesta organització a la de carpetes, subcarpetes i fitxers) i per últim per parlar sobre seguretat i precaucions si finalment algun dia decidim passar del simulacre a la realitat realitzant la nostra primer compra per Internet.

Però no només hem descobert que el Juan té una agilitat en el supermercat virtual gairebé insuperable... a més a més hem pogut comprovar com el Francisco y el Luis, tot i estar cadascun en una punta de la classe, tenen gairebé les mateixes preferències: tots dos van agafar cafè mescla i galetes de la mateixa marca!