El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

11/5/10

EduCAT 1 x 1

El 51% dels centres que ofereixen Educació Secundària Obligatòria, s'han inscrit per participar en el projecte EduCAT 1x1, al llarg del curs 2009-2010.

Participen el 37% dels alumnes que a Catalunya estan cursant primer o segon d'ESO. Aquesta xifra a superat un 38%, la previsió inicial per a finals d'aquest curs.

Cada un dels 2000 grups-classe que hi participen al projecte comptaren amb un aula digitalitzada, la qual tindrà:
  • Projector i pissarra electrònica connectada a un ordinador
  • Instal·lació elèctrica que permeti la connexió simultània de tots els ordinadors de l’alumnat
  • Dues línies de connexió directa a Internet amb un ample de banda equivalent a 3 Mbps
  • Xarxa wi-fi d’altes prestacions amb control individualitzat, i codis d’ús i contrasenyes per a l’alumnat i el personal docent que participen.
En la digitalització d'aquestes aules esta participant també la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI),del Departament de Governació i Administracions Públiques del Govern de la Generalitat. I el programa Innovació en Metodologies de l’Aprenentatge i l’Ensenyament (IMAE), enfocat específicament als processos educatius i a la divulgació de la ciència, la tecnologia i les humanitats.

Per aquest projecte s'han distribuït un total de 63.836 ordinadors durant el curs 2009-201. 51.602 seran per els alumnes i 10.351 per els centres. Tant per tenir de reserva com perquè els docents els utilitzin per impartir les seves classes.

El Projecte EduCAT 1x1 suposa un canvi no només d’infraestructura i material de text digital, sinó també de model pedagògic.

El departament haurà ofert un total de 13.947 places en cursos i tallers de formació específica per a l'ús del material digital a l'aula. Inclou la formació per als docents, la formació per a aquells professionals que formin part dels nuclis d’impuls del projecte a cada centre, la formació per als coordinadors de tecnologia dels centres i la formació per als inspectors d’educació.