El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

25/5/10

Sant Feliu de Llobregat reclama el manteniment de les escoles taller



L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat reclama a la Generalitat el manteniment de les escoles taller i dels tallers ocupacionals per afavorir la inserció laboral dels joves. La demanda es produeix després que el Govern hagi anunciat que no obrirà noves convocatòries de subvencions per a aquest tipus de serveis i aposti per altres iniciatives per a aquest col.lectiu.

El consistori demana que no es suprimeixin les ajudes mentre no hi hagi una alternativa formativa consensuada amb els agents socials per als joves sense graduat escolar ni ESO.

L'Ajuntament va assegurar que si la Generalitat manté la seva decisió, Catalunya serà l'única comunitat autònoma en la qual no es duran a terme accions adreçades a joves menors de 25 anys sense graduació.

La moció planteja també la necessitat que els 1.500 professionals que treballen a les escoles taller i tallers ocupacionals de Catalunya puguin seguir col.laborant en la promoció econòmica i la inserció laboral, i que no quedin en situació d'atur.

La consellera de Treball, Mar Serna, va presentar fa dues setmanes en roda de premsa després del Consell Executiu un programa pioner - el 'Suma' - que el Govern posarà en marxa per a menors de 25 anys sense estudis o amb formació primària. Les previsions passen per arribar a 5.000 joves amb un programa que uneix formació, orientació i treball en empresa.

També va presentar el projecte 'Noves cases per a nous oficis' - Noves cases per a nous oficis - orientat a aturats d'entre 16 i 24 anys i que combinarà sis mesos de formació i sis de pràctiques en sectors emergents com les TIC, les energies renovables i la rehabilitació d'habitatges.