El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

19/10/10

Llocs on poder allotjar les nostres fotografies online

L'avanç de la imatge digital i els nous dispositius portàtils, com els telèfons mòbils amb els quals es poden fer fotografies, han convertit a les plataformes que permeten allotjar i compartir imatges en un dels serveis més utilitzats.

Les plataformes creades específicament per a aquestes funcions disposen d'una sèrie d'avantatges com la possibilitat d'editar les imatges, gaudir d'un control més independent sobre la privadesa i seguretat de les mateixes o disposar d'una àmplia varietat d'eines i serveis web entorn de la fotografia digital.


He seleccionat quatre de aquestes plataformes per explicar-vos una mica mes sobre cada una d’elles.

  • Flickr destaca pel seu entorn gràfic, que permet gestionar i organitzar fotografies de forma senzilla. Accions com afegir paraules clau o gestionar la privadesa i la seguretat es realitza en Flickr mitjançant un simple clic. Aquesta plataforma és una de les més valorades pels usuaris i la usen nombrosos fotògrafs professionals per compartir i promocionar els seus treballs.
  • Picasa és un sistema per desenvolupar la gestió de fotografies que disposa de dues eines diferenciades entre si alhora que complementàries. D'una banda, és necessari instal·lar en l'ordinador l'aplicació Picasa, que possibilita la gestió de totes les imatges allotjades en el disc dur, així com l'edició de les mateixes i la seva càrrega al portal. Picasa Web, en canvi, és la denominació de la plataforma online, la qual el que fa és emmagatzemar i compartir fotografies.
  • Zooomr com a plataforma per pujar i compartir fotografies ha volgut diferenciar-se de la resta de serveis mitjançant la inclusió d'una plataforma de microbloging denominat Zipline. Aquest sistema de publicació, similar a Twitter, permet dir als usuaris en 150 caràcters què fan en aquest moment.
  • Photobucket es va llançar com un sistema remot per emmagatzemar fotografies en altres plataformes. Poc a poc ha afegit noves funcionalitats i components socials que ho han convertit en una plataforma recomanable en el moment d'allotjar i compartir fotografies des del seu lloc web. Una de les seves últimes funcionalitats incorporades ha estat la possibilitat de realitzar comentaris sobre cada fotografia.

1 comentari:

Egor Xepkin ha dit...

Yo utilizo Photobucket para actividades profesionales y personales y es una aplicación online muy gráfica y sencilla de utilizar, pero también tiene multiples aplicaciones muy útiles e interesantes que si se llegan a combinar puede dar resultados muy buenos.