El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

22/8/11

7 llocs per trobar fotos gratuïtes per al teu bloc

Incloure imatges en els nostres posts és important ja que afegeix valor al contingut de l'article a més de:

Captar l'atenció del lector: alternant text i imatges el post serà visualment més atractiu i cridaner. El lector tendrá más ganas de leerlo que si fuese todo texto. El lector tindrà més ganes de llegir-lo que si fos tot text.

Facilitar la lectura: les imatges parteixen el text i fan que es faci més fàcil de llegir.

Atreure trànsit: gran part del trànsit d'una web ve de la recerca d'imatges. Per exemple, des de Google Images. Per això és important que titulats i etiquetem bé les fotos, ja que aquestes poden ser una important font de trànsit.

Complementar el significat: les fotos afegeixen valor i completen el significat del post.

Però, on trobar fotos gratuïtes i lliures de drets per al nostre bloc?

A continuació 7 recursos en els que trobaràs gran varietat d'imatges per al teu bloc.

1. Creative Commons a Flickr : aquest cercador emmagatzema milions d'imatges que els usuaris de Flickr han decidit compartir perquè puguin ser utilitzades lliurement. La llicència Creative Commons té diverses variants que s'identifiquen amb els següents símbols:

Attribution Licencia Creative Commons Atribució: pots copiar i difondre el treball d'altres reconeixent sempre la seva autoria. També modificar llevat que s'indiqui el contrari.

noncommercial No comercial: no podem utilitzar les imatges en un bloc corporatiu o personal quan traiem beneficis econòmics amb ell, per exemple, amb publicitat.

noderivatives No derivació: no podem modificar la imatge, ningú pot realitzar treballs derivats, només compartir-la.

sharealike Igualment compartit: només permet realitzar treballs derivats, si el producte de la modificació es comparteix també amb la mateixa llicència. Per exemple, modifiqueu la imatge original i publiques la teva nova imatge sota la llicència Creative Commons perquè altres la puguin utilitzar.

2. Banc d'imatges del Govern d'Espanya : milers d'imatges sota la llicència Creative Commons no comercial.

3. Stock.xchng: Stock.xchng és una web d'intercanvi de fotos en què participen més de 30.000 fotògrafs i 350.000 fotografies de bona qualitat. Totes elles lliures de drets.

4. EveryStockPhoto: es tracta d'un cercador d'imatges que mostra fotos sota diferents llicències tant gratuïtes ( Creative Commons , GNU , domini públic, etc.) com de pagament. Les imatges de pagament s'identifiquen amb el símbol del dòlar, la resta poden ser utilitzades gratuïtament.

5. PicApp: ideal si el que busques són fotos de famosos, esport o viatges.

6. FreeFoto: web no tan completa com altres fonts però val la pena consultar si no hem pogut trobar el que buscàvem en els recursos anteriors.

7. Wikimedia commons : És un dipòsit de contingut multimèdia: fotografies, diagrames, dibuixos animats, etc. Totes les imatges es poden utilitzar lliurement i han estat creades per voluntaris.


font: viadeo