El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

7/2/13

YuzzSF a la conferència de "Lideratge i Emprenedoria"

El passat divendres 18 de gener el Yuzz Sant Feliu va assistir a la conferència “Liderazgo y Emprendeduría” dirigida per l'ATJE (Associació Tecnològica de Joves Emprenedors) al Citilab de Cornellà de Llobregat. L'acte es va dividir en tres parts, cadascuna portada a terme per un ponent diferent: el Javier Andrés (President, fundador i director de projectes d'ATJE), l'Antonio Gonzalez Barros i l'André Vanyi-Robin va tancar l'acte.


La primera part de la conferencia, a càrrec d'en Javier Andrés, es va centrar en les diferències entre els diversos tipus de lideratge, els aspectes que caracteritzen a un emprenedor com a lider i les seves capacitats. Partint de la premissa de que un líder és el resultat de la suma del component genètic, més l'experiència viscuda i la formació rebuda, el Javier va diferenciar entre el cap líder (idealista, motivador, talentós, que recompensa) i el cap que no ho és (cínic, desmotivador, que humilia). Qui és líder reuneix un plegat de 8 característiques i 10 dons que guarden coherència entre elles i es manifesten als seus actes atorgant-li autoritat.


Els líders són persones que han de tenir habilitat tècnica, conceptual i humanística per tal d'influir de forma positiva al grup de treball, resolent els conflictes al moment, orientant-los cap al seu objectiu comú, motivant als moments de baixa moral, fent del grup una pinya i pendents constantment dels canvis externs que poden influir en els seus propòsits per tal de reorganitzar i planificar l'estructura interna. En Javier comparava aquesta estructura com una fletxa on la punta d'aquesta és el lider que dirigeix l'equip. Figures famoses reconegudes arreu del món que apleguen aquestes característiques i les aprofiten una forma o una altra són Freddie Mercury, JFK, Steve Jobs i Josep Guardiola.

A la segona part de la conferència, l'Antonio Gonzales Barros, President, soci fundador i principal accionista del Grupo INTERCOM, ens va instar a moure'ns i parlar amb gent dels nostres projectes per tal de avaluar-la, corregir-la i aprendre de l'experiència d'altres persones que ja han passat per la nostra situació, tot posant exemples d'idees que ell va veure créixer i que ara són empreses punteres del sector gràcies, precisament, a parlar d'elles i a deixar-se aconsellar.

Molt en la línia de la primera part de l'acte, va enumerar i posar exemples amb cites cèlebres de totes les característiques que per a ell ha de tenir un emprenedor:
  • Vocació de servir i solucionar els problemes dels altres, honestedat, confiança i generositat.
  • Capacitat de decisió en tot tipus de situacions sense perdre el sentit comú, actius i ambiciosos.
  • Tenacitat i perseveració perquè el camí pot ser llarg, de ben segur caurem i hens haurem de tornar a aixecar tants cops com calgui.
  • Ambiciosos, creatius, curiosos i amb ganes d'aprendre...

Les darreres paraules de la seva intervenció van ser per recalcar que, per davant de totes aquestes particularitats, per ser un emprenedor cal ser un apassionat del projecte que es vol desenvolupar i s'ha de gaudir amb ell.

L'André Vanyi-Robin va ser el darrer ponent de l'acte i va parlar de la seva pròpia experiència com a emprenedor, més concretament de cóm es va arruïnar dos cops: un per actuar de forma temerària o inconscient i l'altre per voluntat pròpia. Però aquests fets no el fan ser pessimista: les seves vivències l'han portat a ser on és, a aprendre de tots els errors que ha comés, a aixecar-se i tornar a treballar per aconseguir que el seu projecte es faci realitat, convertint-se així en un projecte amb èxit.

Fent referència a les qualitats esmentades pel Javier Andrés i l'Antonio Gonzalez, l'André va fer èmfasi en la constància de treballar dur i en profunditat tots els punts de la idea, estar a l'aguait de la situació del negoci sense obviar els aspectes que alerten de que si es segueix igual l'empresa morirà (near above death experience) i, per descartat, estar preparat pel fracàs (no buscar-lo!) perquè aquest pot arribar.

L'acte va concloure amb l'André assenyalant que els que vivim prop de Barcelona tenim moltes avantatges d'assessorament i opcions de finançament com les Universitats o el 22@ on inversors americans estan venint darrerament a formar-se en micro-emprenedoria i que hem d'aprofitar. Ell està segur de que si es treballa dur i eficientment, trobar finançament no és cap problema (es pot fins i tot demanar prestat a un amic) i que tindrem èxit sempre i quan reconeixem les capacitats que tenim. 

-Pau Gàmez-