El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

5/5/08

Feliç aniversari, World Wide Web

Heu estat de celebració aquests últims dies, veritat? No? Com que no? Uns usuaris tan fidels d’Internet com vosaltres no podeu passar per alt que el passat dia 30 d’abril era l’aniversari de la World Wide Web (WWW), que ja s’ha convertit en una adolescent de 15 anys.


El 30 d’abril de 1993, el Laboratori Europeu de Física de Partícules (CERN) anunciava en un comunicat la disponibilitat pública d’un programa informàtic anomenat World Wide Web, el servei d’Internet que en només uns anys va aconseguir transformar les comunicacions del món.


L’autor de la proposta va ser el britànic Tim Berners-Lee, que cap al 1990 va posar en pràctica la seva idea amb els primers servidors i navegadors amb què comptaven els tècnics del CERN, el seu de la qual es troba a Ginebra. La base per a aquest avenç fonamental per a la tecnologia de la comunicació va ser el desenvolupament d’un programa que permetia emmagatzemar informació i amb el qual Berners-Lee pretenia noves formes de treballar en equip de forma més eficaç, trencant les barreres geogràfiques. Ho va anomenar Enquire i consistia en un senzill programa d’hipertext.



Una de les raons més importants de l’èxit d’aquesta idea és que Berners-Lee i el CERN es van assegurar que pogués ser utilitzada per tothom, sense constituir una propietat d’una empresa o individu.


Moltes webs i blocs s’han fet ressò d’aquesta efemèride. El blocaire Enrique Dans, per exemple, us proposa que llegiu la pàgina que ha publicat la BBC amb motiu de l’aniversari, Luminaries look to the future web, amb deu textos breus sobre el futur de la xarxa de reconeguts experts: Tim Berners-Lee, Wendy Hall, David Belanger, Mark Bernstein, Robert Scoble, Nigel Shadbolt, Kai-Fu Lee, Mitchell Baker, Robert Cailliau i Tim O’Reilly.