El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

29/7/08

Guifi.net: Qui ha dit difícil?

Com ja sabreu, dimecres passat es va realitzar un taller pràctic de configuració d'equips per connectar-se a la xarxa Guifi.net.

L'Eduard i el Dani van estar tot el dia per Sant Feliu: durant tot el matí pujats dalt del campanar, arreglant un problema amb el supernode, i durant tota la tarda impartint el taller.



El taller va consistir en unes nocions bàsiques d'informàtica i xarxes, i tot seguit van anar per feina:

  • Fent el registre com a usuari al web de guifi.net.
  • Creant al web un node "client", tot indicant-hi les coordenades del lloc on està situada l'antena, el model de router i antena, etc..
  • Configurant el router amb els paràmetres adeqüats.


Com podeu veure, no va haver temps per a avorrir-se!



Ens van donar una bona notícia, que farà que el procés d'adhesió a la xarxa lliure i sense fils sigui encara més fàcil, i la volem compartir amb vosaltres:

Ha sortit al mercat un nou model de router amb antena incorporada (bé, potser seria millor parlar d'antena amb router incorporat), el Nanostation 2, del fabricant de maquinari per a xarxes Ubiquiti.

Aquest petit aparell, de només 26,4 x 8 x 3 cm., presenta molts avantatges respecte a l'anterior sistema de router + antena + pigtail. Quins?

  • Tot l'equip en un únic aparell: Ja no haurem de preocupar-nos d'on posar el router, de si es mullarà o no, de la llargada del pigtail, etc. Només hem de fixar el "trasto" a un màstil o una paret, orientar-lo cap a un supernode i llestos!
  • Tampoc haurem de tallar i empalmar cables, ja que gràcies al sistema PoE, l'electricitat arriba al router pel mateix cable de xarxa! És a dir, només haurà de baixar un cable cap a casa vostra.
  • És més fàcil de configurar: Ja no hem de substituir el firmware del router per un de diferent, sino que el propi programari de fàbrica ens servirà. Només haurem de fer la configuració automàtica després d'introduir les dades del node al web de Guifi.net. Aquesta configuració automàtica es coneix com a "unsolclic".
  • És més potent que els nodes tradicionals amb antenes planars i routers Buffalo o Linksys, ja que té una potència de 400 mW.
Així quedarà un cop el munteu a la vostra teulada:


Recordeu que a la nostra barra lateral podeu descarregar més informació sobre la xarxa lliure i sense fils!