Entendre la importància de les noves tecnologies és clau per entendre l'època en què vivim.
Fa molt temps que l'accés a la informació ha deixat de ser privilegi d'uns pocs.
Gràcies a Johannes Gutenberg, inventor de la impremta; Guglielmo Marconi, inventor de la ràdio; els germans Lumière, inventors del cinema; John Logie Baird, inventor de la televisió, i per últim, Berners-Lee, creador d'Internet, la informació ha pogut arribar a la població mitjançant diversos canals de comunicació.
La informació és coneixement, i el coneixement és poder. Poder per poder pensar per un mateix.
Actualment, Internet juga un paper clau en aquesta transmissió de coneixements. Som molts els usuaris que cada dia entrem a la World Wide Web per informar-nos.
El dret a la informació és un dret que haurien de tenir tots els ciutadans d'aquest món. A l'article 20 de la Constitució Espanyola es reconeix i protegeix el dret a comunicar o rebre lliurement informació veraç a través de qualsevol mitjà de comunicació.
Finlàndia, però, ha anat un pas més enllà. A partir del mes de juliol de 2010, aquest país nòrdic garantirà per llei als seus ciutadans l'accés a Internet. A l'estiu de 2010 els ciutadans finlandesos tindran accés a una connexió a un preu raonable i amb una velocitat de descàrrega mínima d'un megabit per segon.
Esperem que aquesta iniciativa serveixi com a referent en el procés de democratització de la informació que estem vivint al nostre país. No hi ha prou amb els punts WiFi situats a les nostres ciutats. Internet és el mitjà de comunicació de masses més democràtic que ha existit mai. És una font de coneixement privilegiada i una eina per a l'acció social. És per això que els governs han de garantir l'accés a Internet de tots els seus ciutadans en les millors condicions que permeti la tecnologia del moment.
1 comentari:
plas, plas, plas ! ! ! Olé!
Publica un comentari a l'entrada