El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

21/5/10

La ruta modernista, a l'escola M. de Déu de la Mercè

Ahir vam anar de visita al Col·legi Mare de Déu de la Mercè, ja que ens havia dit un ocellet que alguns alumnes del centre estaven treballant el tema de la Ruta Modernista de Sant Feliu.



Allà ens vam trobar amb el Xavi Cortes, un d'aquells profes que realment comprèn perfectament el valor afegit que tenen les TIC per la educació infants i joves, i que dóna molta importància als aspectes aptitudinals de l'educació. Els seus alumnes ja estan acostumats a treballar amb documents al núvol (Google Docs) i treballen amb aplicacions de programari lliure com OpenOffice, amb la qual cosa estan molt menys limitats a l'hora de desenvolupar la seva feina, tant a l'escola com en el seu futur professional.

Actualment està treballant amb alumnes de 3r d'ESO en un projecte de recerca, ampliant informació sobre el patrimoni arquitectònic que forma la ruta modernista de la ciutat. Intenten aconseguir més informació amb ajut de la ciutadania, fer més fotos i amb més detall dels edificis...
Es van mostrar molt disposats a compartir els fruits del seu treball amb la resta de la ciutat, i és molt probable que aquesta col·laboració acabi enriquint la informació disponible actualment al web sobre el modernisme a Sant Feliu.



L'escola, a més, "apadrina" el Palau Falguera, i fins i tot han fet 2 obres de teatre sobre la història d'aquest edifici, ambientades en les diferents èpoques que ha viscut el Palau. També estan en contacte amb persones de la ciutat que han conegut el Palau en altres temps, fent així un exercici de recuperació de la memòria històrica de la ciutat.

Ja veieu que a les mercedàries no s'estan quiets! I és molt probable que continuen tenint notícies seves.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo sóc una de les alumnes que ha treballat en els treballs de la Ruta Modernista del Xavi. M'agrada veure el nostre col·legi en aquesta pàgina web. Gràcies al Xavi.