26/5/11

Creixen les queixes sobre la protecció de dades personals a Internet

Segons l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), els ciutadans que demanen que es cancel·lin les seves dades a Internet ha crescut un 56%.
Es tracta de peticions perquè l'agència tuteli els drets de cancel·lació i oposició per la publicació de dades personals, principalment, en mitjans de comunicacions digitals i sentències, en diaris oficials, i la seva indexació per part de cercadors.
Entre els serveis que més denúncies han rebut es troben les xarxes socials, amb una tendència creixent de denúncies i tuteles; la difusió de dades en fòrums o blocs; portals de vídeo, i portals de contactes personals; els serveis de correu electrònic, per no utilitzar la còpia oculta en el camp d'adreces; i Serveis de Comerç Electrònic i Administració Electrònica, per vulnerabilitat dels sistemes de seguretat de les dades.
També s'han fet denúncies relatives a serveis de localització d'informació personal, amb dades personals no actualitzats relatius a nom i cognoms, domicili, telèfon i operador incorporant-se un mapa-de carrer del domicili, en directoris o cercadors de persones.
Les investigacions iniciades d'ofici a grans companyies del sector d'Internet com Google, pel servei Street View, i Facebook i Myspace, per suposada transmissió de dades de perfils a anunciants i altres empreses.

Font d'informació: www.abc.es