El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

30/5/11

FireFox 5 arriba a la fase beta

Firefox ja ha arribat a la fase beta perquè Mozilla ha canviat la seva política de llançament de versions, de manera que enlloc de publicar una nova versió cada 18 mesos, ara es fa cada 18 setmanes.
Característiques del Firefox 5:
  • Des del menú Firefox podrem canviar quin canal d’actualitzacions volem utilitzar. Per defecte tindrem el Release, que són les actualitzacions estables. Les altres dues opcions són beta per aplicar totes les actualitzacions de versions beta que apareguin i Aurora que és un pas intermig entre les nightly builds i la beta.
  • Quan tanquem alguna pestanya que no sigui la de més a la dreta, passaran uns segons abans que les altres es “resituïn” ocupant tot l’ample de la barra.
  • Firefox comença a ser compatible amb les animacions CSS, tot i que utilitzant encara un codi especial amb el prefix -moz).
  • La opció per indicar als llocs webs que no ens segueixin, s’ha mogut a la pestanya Privadesa del menú de Preferències.
  • S’ha millorat el rendiment del programa en general, el de JavaScript i canvas (els dibuixos de l’HTML 5); els estàndards web principals (HTML5, XHR, MathML, SMIL i canvas) i el corrector ortogràfic en alguns idiomes.
Mozilla utilitzarà una altra política amb els seus complements, a partir d’ara es farà un test a totes les extensions i totes les que el passin es marcaran automàticament com a compatibles. Si després els usuaris s’adonessin que realment no funciona bé, es marcaria com a no compatible.
Informació extreta de mozilla.cat