El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

23/5/11

Criteris abans de comprar un Ordinador

Triar un ordinador depèn de l’ús que se li hagi de donar. Ja que no és lo mateix comprar-se l’aparell per a jugar amb videojocs, que un altre per a treballar, per navegar per Internet o per a gaudir de les activitats relacionades amb l’oci com ara escoltar musica, veure vídeos, etc.

Si es busca un ordinador per a les tasques laborals, domèstiques o professionals, no s’ha de buscar un processador més potent, un de mitjana alta ja és suficient, sempre que la RAM tingui una bona capacitat per no col·lapsar el flux d’ordres del processador. La resta de valors tècnics: el disc dur, els ports de connexió, el lector de discs... també han de ser mitjans alts.

També és més interessant estudiar la comoditat i l'ergonomia que ofereix l'aparell:
Una pantalla independent amb prou amplitud, un teclat espaiat i de botons sòlids i un bon ratolí, si pot ser òptic millor.

Si es busca un ordinador per executar videojocs, el processador ha de ser potent i anar acompanyat d’una targeta gràfica, també de gran potència. Pel que fa a la pantalla, si es un ordinador de sobretaula, ha de ser gran i amb bona resolució, en el cas d’u portàtil condicionarà la mida i el preu final de l'aparell,en la relació qualitat preu convé adquirir-ne un de sobretaula.

Si es busca un ordinador per a les activitats relacionades amb l’oci, a l'acumulació de material audiovisual i a la seva reproducció, en aquest cas, un disc dur gran serà més important que un processador potent, ja que és on es guardarà el material audiovisual descarregat.. A més, l'ordinador triat ha de tenir una connectivitat elevada, amb almenys quatre ports USB, sortida multimèdia HDMI, ranura per a targetes SD i connectivitat Bluetooth per si l'usuari vol connectar a l'ordinador discs durs externs per arxivar-hi material o altres dispositius com ara càmeres de vídeo i fotogràfiques, a més de reproductors de música per a transferir arxius.
En quan a la pantalla, no ha de ser gaire gran, sí que ha de tenir bona resolució.

EL SISTEMA OPERATIU:
El principal sistema operatiu és Windows, amb una àmplia compatibilitat respecte de la majoria de programes i funcions. Però si es desitja una experiència d'usuari més completa Mac OS d'Apple és el més apropiat. Proporciona una major comoditat d'ús que Windows i és molt intuïtiu.
I per als qui desitgin anar més enllà en l'aprenentatge informàtic, Ubuntu és de les més accessibles i s'adapta a la perfecció a les necessitats de qualsevol usuari i és gratis.
Linux disposa de nombroses versions, algunes molt fàcils d'usar.