El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

29/9/06

Generalitat activa a Internet un traductor automàtic obert a tota la ciutadania

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, en col·laboració amb la Secretaria de Política Lingüística, ha activat un nou traductor per Internet obert a tots els ciutadans. Aquesta eina permet traduccions de català-castellà, català-anglès i català-francès, en ambdues direccions.

El traductor automàtic, accessible amb els principals navegadors d'Internet, es pot utilitzar per a textos breus de 2.500 caràcters com a màxim i pàgines web a partir de la introducció de l'adreça (URL). Així mateix incorpora els botons de traducció del tipus "tradueix al català", "translate to English" perquè els webmestres els puguin incorporar a les seves pàgines. En cas de dubtes en el seu funcionament els usuaris poden accedir a una ajuda en versió text o mitjançant una animació.
1
català <-> castellà
català <-> anglès
català <-> francès
1
Els botons de traducció integrables a pàgines web són fonamentals per a la internacionalització de la gran quantitat de continguts en català que hi ha disponibles a Internet (26ena llengua d'Internet, segons estudi recent) i a la vegada faciliten la comprensió dels continguts en anglès, llengua dominant a la Xarxa, per a persones que desconeguin aquesta llengua.

El Govern ha destinat 250.000 euros a aquesta eina després de la signatura del conveni marc de col·laboració, entre el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i el Departament de la Presidència, per al foment de les llengües oficials dins de l'àmbit del desenvolupament de la societat de la informació.
l