El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

27/9/06

Paquita Ros: superació online

Seria impossible aportar alguna idea nova si tractéssim d’explicar-vos els beneficis de les noves tecnologies, de l’alfabetització digital, de no quedar-se fora del món de la informàtica i Internet... De fet, ni nosaltres mateixos som conscients d’alguns d’aquests beneficis, i només els podem conèixer en les anècdotes del dia a dia, les troballes per casualitat, els encontres amb persones que ens ho mostren...

Això és el que ens va passar quan vam conèixer la
Paquita Ros, que va ser alumna dels cursos d’iniciació del Telecentre del Palau Falguera durant l’any 2004 i 2005 amb qui una entrevista es va convertir en una agradable conversa. Ella explica que aquests cursos li van canviar la vida, doncs gràcies a les noves tecnologies, està complint un dels seus anhels més desitjats: relatar la pròpia vida en un llibre.

La Paquita viu a la residència de discapacitats físics Llar Can Llovera i va assistir al curs amb alguns dels companys. També creu que a ells els ha canviat en part la vida, dons ara “miren pel·lícules a l’ordinador, escolten música... I alguns aparells funcionen amb veu i tot, doncs hi ha residents que tenen dificultats per manipular”. De fet, el dia que vam visitar-la ens va sorprendre l’afluència dels residents a la zona on es troben els ordinadors.

Ella però, només es posa davant la pantalla per escriure la seva vida, un text que algun dia espera publicar. Una vida dura, amb una malaltia que no li va permetre anar a l’escola, pel que ha après a escriure i llegir també de gran. Per això està tan agraïda de tot el que ha après, del que l’Antonio, dinamitzador digital del Telecentre li va ensenyar, perquè així potser algun dia podrà acabar el relat de la història d’una dona de qui es pot aprendre moltíssim.

Tan de bo puguem llegir algun dia les seves paraules! Qui sap? Potser la podem convèncer per a què tingui el seu propi blog?

Podeu saber més coses de la Paquita Ros al portal de ciutat de Sant Feliu:
www.santfeliu.net/content.asp?contentid=5326

Iolanda Parra