El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

24/9/06

L'home amb més odi a la tecnologia



La ciència i la tècnica sempre han tingut molts enemics però sens dubte UNABOMBER ha estat el d'una reacció antitecnològica més radical. La seva fòbia el va portar al terrorisme.

Des de l'inici de la Revolució Industrial existeixen moviments contraris a la tecnologia: els luddites, els amishh, Jacques Ellul i el seu "anarquisme cristià" ...

I també la cultura va plena de referents antitecnologia a la ficció: pel·lícules com "Gattaca", "2001: Odisea en el espacio" o "Matrix" o llibres com "1984" o "Un mundo feliz".

El de la fotografia és UNABOMBER, el matemàtic terrorista que protestava contra la civilització tecnològica enviant paquets explosius a universitats i companyies aèries dels EEUU.
Aquest home es va cercar durant 18 anys. Vivia a una caseta aïllada a les muntanyes de Montana sense llum ni aigua corrent.
Mitjançant les 15 bombes que va fer 23 persones van resultar ferides i 3 mortes.
UNABOMBER era Ted Kaczynski.


Va ser detingut el 3 d'abril de 1996.

Al judici va dir: "Fins que el poder del sistema industrial hagi estat destruït completament, la destrucció del sistema ha d'ésser l'ÚNIC objectiu dels revolucionaris."

Al 1998 va ser condemnat a cadena perpètua.

El seu Manifest es pot consultar a:

www.sindominio.net/ecotopia/textos/unabomber.html

Bàsicament el seu manifest es pot resumir amb la primera frase del seu manifest: "La Revolució Industrial i les seves conseqüències han estat un desastre per a la raça humana".