El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

13/3/07

"Conectajoven" un projecte d'alfabetització digital local protagonitzat per joves


"Sant Feliu Ciutat", la revista gratuïta mensual d'informació local, en el seu número d'aquest març incorpora la següent notícia local:


"Conectajoven" un projecte d'alfabetització digital protagonitzat per joves
.
Des de fa un any i com a prova pilot d’arreu de Catalunya, el Club d’Esplai Diversitat Lúdica, amb la col·laboració de la Fundació Catalana de l’Esplai, desenvolupa un projecte d’alfabetització digital protagonitzat per joves de 14 a 17 anys, basat en la metodologia educativa de l’Aprenentatge Servei, on el grup adquireix aprenentatges i després els aplica fent un servei a la comunitat.
.

Ells i elles són els encarregats/des d’ensenyar coneixements bàsics d’informàtica a persones adultes del seu entorn que mai han utilitzat un ordinador o en tenen poc coneixement, d’aquesta manera el projecte els ofereix la possibilitat de participar activament en la societat de la que formen part, trencant tòpics entre generació adulta i jove. L’objectiu del projecte és promoure el treball en xarxa amb una dimensió comunitària entre la comunitat educativa, associacions locals, col·lectiu jove i col·lectiu adult amb la finalitat de lluitar contra l’exclusió social en termes de noves tecnologies (escletxa digital) per motius econòmics o de formació.
.
Connecta jove comprèn diverses fases d’actuació que van des de la captació del joves als instituts, la formació per esdevenir professors/es d’informàtica elemental i la realització dels cursos d’adults. Els joves reben una formació basada en l’aprenentatge d’habilitats socials, descobrir característiques evolutives i socials dels grups d’adults i afermar els coneixements sobre les noves tecnologies, alhora que desenvolupen els valors de la solidaritat, la responsabilitat, el servei als altres o el compromís.


Una vegada han rebut els coneixements necessaris, els/les joves esdevenen professors/es d’informàtica dels adults tot fent un servei a la comunitat. Ells i elles tenen molt integrat el coneixement de les noves tecnologies i és per aquest motiu que fan fàcil i divertit el procés d’adquisició dels coneixements informàtics bàsics, donen confiança als adults perquè creguin en el seu aprenentatge i donen una visió útil i quotidiana de la informàtica. Actualment el projecte compta amb la col·laboració de l’IES Olorda, on s’ha fet la captació dels i les joves i que acull un grup d’adults, les AMPAs de les escoles Gaudí, i Monmany i l’escola d’adults, on es realitzen dos cursos al trimestre. Després d’un any de rodatge, l’esplai en fa una valoració molt positiva i engresca a tothom, joves i adults a que hi participeu del projecte. Per a més informació dirigiu-vos al carrer Agustí Domingo, 11 o al telèfon de l’esplai 93 632 57 88.