El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

4/12/07

Un terç dels ciutadans es troben fora de la societat digital



La Comissió Europea alerta que un terç dels ciutadans es troben fora de la societat digital
.
Malgrat els progressos tecnològics dels últims anys, més d’un terç dels ciutadans europeus no tenen cap possibilitat de treure avantatges de la societat digital. La Comissió Europea ha xifrat entre 35.000 i 85.000 milions d’euros els beneficis que es podrien generar si els llocs d’Internet fossin més accessibles i si tots els ciutadans poguessin gaudir dels serveis de banda ampla.
.
La Comissària europea de Societat de la Informació, Viviane Reding, ha declarat que “l’accés a la informació per a tots els ciutadans és un dret i una condició per a la seva prosperitat” i ha afegit que “no és moralment acceptable ni econòmicament sostenible deixar enrere milions de persones, incapaces d’utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació”.
.
La recepta de la Comissió Europea per a no tenir unes tecnologies de la informació i de la comunicació excloents es centra en 3 punts:

- Facilitar que tothom pugui participar en la societat de la informació, omplint els forats d’accessibilitat, banda ampla i competència.
- Accelerar la participació efectiva d’aquells que corren el risc de quedar exclosos i millorar la seva qualitat de vida.
- Integrar mesures d’inclusió digital a Europa i augmentar així el seu efecte a llarg termini.
.
A més de donar suport a la investigació i projectes pilots, llençar una campanya de conscienciació sobre la necessitat que tothom pugui accedir a les noves tecnologies, la Comissió treballarà en el plantejament d’una nova legislació que doni garanties d’igualtat de drets i vetlli per un mercat únic efectiu.
.
L’objectiu final: evitar la fractura digital.
.
.
FONTS: