El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

14/5/08

Blogs i Entitats 2.0

Fa un temps que es parla d'Entitats 2.0, per analogia amb el fenomen web 2.0 per situar el punt en que es troba tecnològicament una entitat. Aquesta terminologia la va introduir Tim O’Reilly més en relació amb empreses i organitzacions, però també aplicable a associacions i entitats sense ànim de lucre.

Segons aquesta classificació tindríem 3 tipus d'entitats:
  • L’entitat 0.0 és la que encara no té web, o el té sense actualitzar. A vegades, creada per algun soci voluntariós però que no té temps per millorar-la.
  • L’entitat 1.0 és la que ja té un web i es preocupa d’actualitzar-lo per informar de forma més o menys regular. Aquesta entitat compte amb persones voluntàries expertes en disseny web.
  • L’entitat 2.0 és la que ja té un web actualitzat i a més a més permet rebre comentaris, busca el diàleg, no només informa sinó que s'esforça per ser un punt de trobada. Aquesta entitat pot tenir simplement un blog !!!
És pot dir que l'entitat que manté un blog, és una entitat 2.0 ! Perque el blog té els avantatges que ja hem comentat anteriorment al post Per què un taller de blocs per entitats de Sant Feliu ? i que tornem a explicar de manera molt breu:
  • el blog es pot mantenir al dia sense tenir coneixements, ni eines d'edició web
  • permet repartir la feina de manteniment entre vàries persones
  • cada notícia pot rebre els seus comentaris dels lectors, facilitant la participació
  • l'aspecte visual del blog es pot millorar fàcilment
  • el blog enllaça amb informacions relacionades amb el centre d'interès de l'entitat, creant una xarxa al voltant


Moltes entitats ja participen en els cursos de creació de blocs per a entitats que promou el programa d'alfabetització digital "Sant Feliu On Line" de la Regidoria de Noves Tecnologies de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

En particular, totes les AMPA de les escoles públiques i també l'AMPA de les Escoles Bressol Municipals estan creant els seus blocs d'entitat com un espai de comunicació i d'intercanvi entre les persones vinculades amb l'associació.