El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

9/2/09

Voleu guanyar una memòria USB amb programari de seguretat?

Demà és el Dia Mundial de la Seguretat a la Xarxa, i al Punt TIC Falguera estem ben convençuts de la importància de tenir una Xarxa segura.

Però no hem d'oblidar que qui fa que Internet sigui segura som els usuaris, tots i totes els que utilitzem aquesta eina dia a dia. I és per això que volem ajudar-vos a comprendre millor els perills, i cercar solucions. Què com ho fem això?

Demà al Punt TIC farem un concurset molt fàcil, i els guanyadors/es rebran una memòria USB amb els següents programes a dins:
  • Mozilla Firefox: Un navegador d'Internet ràpid, bonic, i segur.
  • Avast: Un antivirus gratuït d'allò més eficaç.
  • Spybot S&D: Un anti-espies que no deixarà entrar spyware al vostre ordinador.


Serà molt fàcil, només haureu de contestar unes preguntes sobre seguretat, i si ho feu correctament, el pen drive serà vostre! Només haureu d'executar els instal·ladors dels programes, i tindreu un ordinador molt més segur. Trobareu els 3 programes en català i en castellà.

Continuant amb el nostre compromís amb la seguretat, d'aquí a poc comença l'activitat "Aula Digital", on ensenyarem als infants dels centres educatius de Sant Feliu a connectar-se a Internet i relacionar-se electrònicament amb els seus amics de manera més segura.

És a dir, que això de la seguretat no ha de ser cosa d'un dia, sinò que l'hem de tenir en compte tot l'any. Per exemple, als cursos d'Iniciació a l'ordinador estem ensenyant una alternativa més segura als sistemes operatius propietaris com Windows. Com ja sabreu, el problema del programari maliciós afecta sobretot a aquest sistema operatiu, mentre d'altres, com per exemple Ubuntu, poc han de témer als bitxos.

Com??? Estem ensenyant Linux als alumnes d'iniciació que tot descobreixen l'ordinador? Sí. Hem vist algunes funcions bàsiques de la distribució Ubuntu, i els ha semblat d'allò més fàcil. Ja us en parlarem d'això amb més profunditat. Mentrestant, veieu com va anar el tema, i què feliços que estaven:

Preparats...

Llestos...

I acció!!!