El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

19/10/09

Internet, un dret constitucional

Entendre la importància de les noves tecnologies és clau per entendre l'època en què vivim.

Fa molt temps que l'accés a la informació ha deixat de ser privilegi d'uns pocs.

Gràcies a Johannes Gutenberg, inventor de la impremta; Guglielmo Marconi, inventor de la ràdio; els germans Lumière, inventors del cinema; John Logie Baird, inventor de la televisió, i per últim, Berners-Lee, creador d'Internet, la informació ha pogut arribar a la població mitjançant diversos canals de comunicació.

La informació és coneixement, i el coneixement és poder. Poder per poder pensar per un mateix.

Actualment, Internet juga un paper clau en aquesta transmissió de coneixements. Som molts els usuaris que cada dia entrem a la World Wide Web per informar-nos.

El dret a la informació és un dret que haurien de tenir tots els ciutadans d'aquest món. A l'article 20 de la Constitució Espanyola es reconeix i protegeix el dret a comunicar o rebre lliurement informació veraç a través de qualsevol mitjà de comunicació.

Finlàndia, però, ha anat un pas més enllà. A partir del mes de juliol de 2010, aquest país nòrdic garantirà per llei als seus ciutadans l'accés a Internet. A l'estiu de 2010 els ciutadans finlandesos tindran accés a una connexió a un preu raonable i amb una velocitat de descàrrega mínima d'un megabit per segon.

Esperem que aquesta iniciativa serveixi com a referent en el procés de democratització de la informació que estem vivint al nostre país. No hi ha prou amb els punts WiFi situats a les nostres ciutats. Internet és el mitjà de comunicació de masses més democràtic que ha existit mai. És una font de coneixement privilegiada i una eina per a l'acció social. És per això que els governs han de garantir l'accés a Internet de tots els seus ciutadans en les millors condicions que permeti la tecnologia del moment.

1 comentari:

Anònim ha dit...

plas, plas, plas ! ! ! Olé!