El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

30/10/09

Les xarxes socials. Un autèntic fenomen de masses a Espanya.


Espanya s'ha convertit en el segon país del món i el primer d'Europa amb major nombre d'usuaris de xarxes socials a Internet segons ha informat l'entitat pública Red.es en el I Congrés Internacional Menors en les TIC celebrat a Xixón.

Els 24,3 milons d'internautes, que representen un 60,5 per cent de la població, col·loca Espanya en aquesta segona posició a nivell mundial, només superada per Brasil.

Facebook, Twitter, Hi5, Netlog, Ning, Tuenti són algunes de les xarxes socials generalistes que utilitzen sobretot els joves espanyols. Altres xarxes socials molt utilitzades pels internautes són les temàtiques com Fotolog, Flickr. També hi ha xarxes socials professionals com Linkedin i Xing. En el blog de sant feliu innova podreu trobar un article sobre aquestes xarxes socials i les aplicacions pràctiques per a les empreses.

És més que evident, però, que la majoria dels usuaris d'aquestes xarxes socials generalistes són joves i en molts casos menors d'edat. Això fa que moltes vegades els adults mirin Internet amb cert recel i elaborin teories apocalíptiques. Els experts que han participat en aquest primer congrés han coincidit en què "el món virtual no és ni més ni menys perillós que el real", però aconsellen exercir un control patern i un major esforç per part de les administracions i del sector privat en la formació dels usuaris per evitar riscos.

Per no perdre aquesta segona posició us animem a que us socialitzeu online amb nosaltres a través del nostre Facebook.