El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

27/12/10

JOCS INFANTILS PER ELS MÉS PETITS

PISSARRA VIRTUAL PER ALS NENS I ELS NO TAN NENS




WhiteBoard és una pissarra blanca que emula les típiques que tots hem vist alguna vegada, les d'escriure amb retoladors i després esborrar amb la mà un drap.

Serveix perquè els nens puguin desenvolupar la seva creativitat fent dibuixos i gargots, i perquè els adults puguin utilitzar-la per fer esbossos en presentacions o reunions per recollir idees.

Dibuix

Per dibuixar n'hi ha prou amb fer clic en el retolador del color que vulguis utilitzar i després mantenir premut el botó del ratolí mentre ho mous per la pissarra. Molt simple, com el funcionament d'una maquineta.

Per esborrar, selecciona l'esborrany "Eraser" i arrossega-ho sobre el que vulguis esborrar mantenint premut el botó esquerre del ratolí.

Si vols esborrar la pissarra sencera prem sobre l'interrogant i després sobre "Clean"

Escriure

Encara que no aparegui per cap lloc, en WhiteBoard es pot escriure utilitzant el teclat. Per escriure fes clic dret amb el ratolí i tecleja el que vulguis, les lletres aniran apareixent encara que no hi hagi cursor. Un detall curiós és que es queda una "marca" en esborrar les lletres.

El contingut de la pissarra no es guarda en cap arxiu, sinó que es queda en la pissarra fins que algú ho esborri. És a dir, si tanques el programa amb alguna cosa dibuixat, trobaràs el dibuix en obrir-ho de nou. Si vols guardar-ho a un arxiu hauràs de recórrer al truc de capturar la pantalla i pegar-la en un programa d'imatge.

Nens

WhiteBoard, pensant que ho utilitzin els nens, resulta interessant perquè donin regna solta a la seva creativitat.
Segur que s'entretenen mentre aprenen i guanyen soltesa manejant el ratolí

Si vols esborrar la pissarra sencera prem sobre l'interrogant i després sobre "Clean".

Presentacions

Bé, quan ho provis segur que li veus les aplicacions que té WhiteBoard en una reunió en la qual es disposi de projector i necessitis fer esbossos o recollir idees.

Conclusions

WhiteBoard no és el programa perfecte. Li falta alguna coseta com la possibilitat de desfer (el típic UNDO de tota la vida), però resulta un programa molt interessant i diferent a l'habitual. A més, és gratuït i molt fàcil d'utilitzar.

Enllaços: