El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

30/12/10

Tens una connexió wifi mes lenta del normal?

Aquest problema pot ser a causa d'un error amb el teu operador. Però si fas unes comprovacions i et dones compte que no, que l'errada continua. Pot ser possible que els teus veïns estiguin connectats al teu router inalàmbric i facin servir les connexions per fer descàrregas.

Les connexions wifi són les més vulnerables alhora de fer intrusions externes. Si la teva senyal manca de xifrat, el primer que tens que fer es posar-ne d'un. I si tot bé encara continua tenint aquests intrusos tindràs que expulsar-los definitivament. Diràs, i com?
Doncs continua llegint i ho podràs fer tu mateix.
  • Detenció d'Intrusos inalambrics
Si tens tots els teus ordinadors i dispositius apagats o desconnectats de la xarxa, i el llum del teu router té un parpelleig ràpid i continu, significa que n'hi a algun dispositiu connectat.
Una altre opció és amb el test de velocitat. Aquesta aplicació online ens diu la velocitat de navegació i de descàrrega. Amb aquesta opció podrem comprovar en 5 segons la velocitat, i si fos el cas que tinguéssim contractats 20 Mg i a la aplicació només ens apareix 10 significa que alguna cosa està passant.

Zamzom Wireless, és una eina dedicada a la caça d'intrusos. El que fa és obtenir totes les adreçes MAC que passin per l'adaptador de xarxa. Cada vegada que detecta una direcció desconeguda emet un senyal acústic.

  • Com podem aixecar les defenses?

Amb el xifrat WPA/WPA2, és compatible amb adaptadors 802,11g o superiors, és molt més forta que WEP.
Canviar la contrasenya del router. Aquesta opció es la primera que es pot fer una vegada contractat un servei d'internet. L'intrús el que voldrà fer es obrir els ports en el router per poder utilitzar el programa P2P favorit 0 ocultar els seus moviments.

Si amb totes aquestes opcions encara tens la certesa que els teus veïns t'agafen la connexió, doncs pensa en canviar de pis.