1/7/10

Guifi.net assoleix els 10.000 nodes operatius


Sembla increïble, però la xarxa Guifi.net ja està formada per més de 10.000 nodes operatius i 14.000 km. de xarxa!

- Guifi...què? I què és això d'un node?

Anem a pams: guifi.net és una xarxa de telecomunicacions.

- Com Internet?

Sí i no. Guifi és una xarxa oberta, lliure i neutral. La majoria d'enllaços entre nodes d'aquesta xarxa són sense fils (per ones de ràdio), i cada usuari s'encarrega de mantenir el seu tram de xarxa, que habitualment acostuma a ser el seu punt de xarxa o node format per una antena i un router.

- Què és un node operatiu?

Un node que està funcionant. El mateix usuari s'encarrega de la creació del seu node i pot passar per diferents fases (node projectat, en construcció, en proves i, finalment, operatiu). Les gràfiques de funcionament dels nodes són públiques i es poden consultar al web http://guifi.net.

- Però no puc entrar al Google?

Un cop estiguis connectat és possible que no et calgui. Com ja hem dit, és una xarxa formada per 10.000 nodes on hom comparteix moltes coses. Tot i així, un dels serveis de la xarxa pot ser una porta a Internet, on podràs sortir a navegar, mirar el teu correu web, etc.

Aquí pots mirar el trasto que has de comprar per afegir-te a la xarxa i, si finalment t'animes aquí podràs trobar informació sobre com connectar. Cada cop son més les persones que fan xarxa lliure i oberta. Si t'interessa a tu o a la teva entitat, posa't en contacte amb la comunitat de guifi.net a Sant feliu: guifisantfeliu(arrova)gmail(punt)com

Moltes felicitats a tots els guiferos/es!!!