El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

30/7/10

TGIF: 10 extensions imprescindibles (o no) pel Firefox



Algun cop us hem parlat de les extensions del navegador Firefox, i no volem marxar de vacances sense recomanar-vos algunes d'útils i d'altres potser no tant, però que poden ser divertides. Recordeu que per instal·lar, gestionar o desinstal·lar els complements només heu d'accedir al menú Eines/Complements. Comencem:


AdBlock Plus: Potser l'extensió més popular, i una de les més útils. Podem eliminar molta de la publicitat que ens molesta quan naveguem pel web, configurant el filtre per tal de permetre o no els anuncis.



Download Helper: Descarrega i converteix vídeos de llocs com youtube, imatges en lot, àudio... Aquest assistent a la descàrrega de continguts multimèdia és molt popular, i això deu passar per alguna cosa!



Xmarks Sync: Normalment no volem renunciar al nostre navegador preferit, encara que estem davant d'un ordinador atrotinat en un ciber-café de Calcuta. Però... què passa amb els nostres preferits? I les contrasenyes dels llocs habituals? Potser només les tinc al meu ordinador? Cap problema. Amb Xmarks podeu sincronitzar el navegador per que no us falti res allà on esteu.



Dictionary switcher: Encara utilitzeu el Word per corregir un text abans de posar-lo a la xarxa? És més: encara utilitzeu el Word per algo? El firefox admet extensions com els diccionaris català i castellà per tal que pugueu corregir qualsevol cosa que escriviu al vostre navegador (correus electrònics, formularis, actualitzacions d'estat a xarxes socials...). I Dictionary switcher us ajuda a canviar de l'un a l'altre amb un sol clic.



Screengrab!: He de fer una captura de pantalla d'un web. Emmm.. Com era? Impr/pant, obro el Paint, enganxo, ui-no-queda-bé-del-tot... Us en recordeu? Tot eren problemes! Amb Screengrab podeu fer la captura de pantalla d'una finestra, d'una pàgina completa, d'un àrea seleccionada, i copiar-la o desar-la en diferents formats... En 3 segons!



SkipScreen: Si descarregeu fitxers des de repositoris en línia com Megaupload o Rapidshare segur que esteu farts d'estar pendents del temps d'espera fins que el web us permet començar la descàrrega. Amb Skipscreen el sistema començarà la descàrrega automàticament sense molestar-vos, eliminant passos innecesaris i evitant haver d'anar mirant si ja es pot descarregar.



FoxyProxy Basic: Pot ser que utilitzeu un servidor intermediari (proxy) per navegar amb diversos propòsits (guifi.net, saltar-se les restriccions de país d'algun web...). En aquest cas heu d'anar entrant tota l'estona a la configuració del navegador per cambiar de proxy, activar-lo, desactivar-lo... Amb FoxyProxy Basic podreu activar i alternar proxies amb un clic.



Google Shortcuts: Quants serveis de Google utilitzeu? Gmail, Docs, Calendar, Blogger, Picasa, News, Wave, Reader, Analytics, Calendar, YouTube, Maps, Translate... Buf! Quina mandra entrar a tots! Amb Google Shortcuts tindreu un botonet configurable on podreu entrar a qualsevol servei amb un clic.



SmoothWheel: Quan utilitzeu la roda del ratolí per anar veient un web llarguet, la veritat és que no va gaire suau, oi? Va fent salts! Amb SmoothWheel anirà com la seda, sense saltets.


Bé, i això ha estat tot per... Com? Ups, és veritat! Us havíem promés 10 extensions! Doncs aquí teniu la última, segur que us agradarà. Feu clic a la imatge per descarregar-la:


Ara sí. Marxem de vacances. Ens veiem en uns dies, no patiu!

Bones vacances!!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sen-sa-cio-nal recull d'extensions: ni excessivament casuals, hi definitivament 'hardcore'. De debó, per treure's el barret.

Gràcies i bones vacances!

Sant Feliu On Line ha dit...

Moltes gràcies!

Els blocs estan plens de posts amb títol "Les 10 millors extensions pel Firefox", i si a això li sumem que hi ha milers d'extensions disponibles, la cosa acaba sent molt personal.

De totes maneres, no serà l'últim recull d'extensions que veieu en aquest bloc!

Bones vacances!