14/3/13

Taller d'Intel·ligència emocional a Yuzz Sant Feliu

Avui les noies de Merneu, participants a YUZZ Sant Feliu ens deixen la seva visió del taller d'intel·ligència emocional de Laia Casas

El passat dimecres 6 de març, la nostra companya Laia ens va fer un taller sobre Intel·ligència Emocional. Tot i ser una temàtica coneguda per nosaltres, sorprenentment, vaig sortir amb un somriure i amb la sensació d’haver-ho passat bé i d’haver après quelcom nou... Així que puc afirmar que la sessió va ser positiva i dono les gràcies a la Laia per haver-la preparat i les felicitacions per com la va saber dirigir.

Va començar amb un exercici per discernir l’ambient: saludar-nos i un petit massatge que ens van relaxar i ajudar a escoltar el que ens anava a explicar: com podem aprendre a controlar les nostres emocions (dit de manera simple i a la meva manera, clar esta...). Una presentació que no es va fer gens pesada i que anava acompanyada de la seva explicació.
Primer exercici: el poder de les mirades i com la posició dels ulls ens poden donar pistes del que estem explicant. Interessant i amè. Tot i que la cara del House feia una mica de por ;)
Més explicació acompanyada d’un cervell de plàstic. Seguidament, el segon exercici: una espècie de roleplaying per veure com la nostra manera de respondre condiciona el que l’altre ens explica i a la vegada que el que nosaltres expliquem pot condicionar la resposta de l’altre. Em va agradar molt l’exercici, explicar quelcom teu sense saber la parella quin objectiu té i després poder-ho treballar és molt bon exercici. 
Per acabar la sessió un tercer exercici: canvis de pensaments negatius...experimentar com es poden canviar o almenys minimitzar i indicacions clares del que s’ha de fer en aquestes situacions: ¿es veritat? ¿estàs convençut de què es veritat? ¿com reacciones quan tens aquests pensaments? ¿qui series tu sense ell? Gir de 180º... i llestos! Que fàcil és la teoria! Jejejeje


L’ultima part de la sessió va ser llegir un article del diari sobre emocions i cor...  i veure un parell de vídeos relacionats... i veure in situ com podem controlar la nostra coherència cardíaca per a gestionar millor els pensaments negatius i les situacions d’estrès.


I per acabar... agrair a la Laia la sessió i animar-la a continuar treballant i seguir endavant amb el seu projecte. Salutacions!!