El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

28/12/06

Regalareu videojocs aquest Nadal ?!?

Ja se sap, el Nadal és temps de regals.

Aquestes dates són una molt bona època per comprar videojocs, ja sigui per regalar als amics o família, o bé a un mateix.

L'Agència Catalana del Consum (ACC) va publicar les següents dades ja fa un temps: els pares són més propensos a regalar videojocs mentre que els familiars i amics opten majoritàriament per les joguines. Més de la meitat dels nens d'11 a 14 anys van rebre en Nadals passats algun videojoc. Destaca també el fet que les persones que han preferit regalar joguines prioritzen el valor educatiu, en canvi, els que han optat per videojocs segueixen més la indicació dels nens i nenes.

Ara bé hem de ser consumidores i consumidors responsables.

En aquest blog ja us vam parlar al novembre del valor pedagògic dels jocs en línia i els videojocs, de la classificació europea PEGI i de la dificultat d'alguns pares i mares per triar un joc adequat.

Com regalar el videojoc adequat ?!?

L'Agència Catalana del Consum (ACC) ha publicat (en català i en castellà) una "Guia per a l'elecció i ús de videojocs".


La Guia s'ha editat per l'Institut d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona i vol facilitar més informació a les famílies sobre l'elecció i l'ús dels videojocs.

Es tracten, entre d'altres, els següents temes:

  • Tipus de videojocs
  • Videojocs i Internet
  • L'etiquetatge
  • Decàleg de bones pràctiques (abans de triar el joc, durant la selecció, a l'hora de jugar, sempre)

El Ministerio de Sanidad y Consumo també ha presentat una campanya informativa destinada a orientar als pares i mares en l'elecció de videojocs junto con aDeSe, la Asociación Española de Distribuidores y Editores de Software de Entretenimiento.

En aquest LINK podeu trobar el decàleg editat.