El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

17/5/07

DIA MUNDIAL INTERNET: NOUVINGUTS


La Bistra i la Judith són usuàries del nostre telecentre. Avui, dia mundial d'internet, hem volgut parlar amb elles per que ens expliquin quines són les seves vivències a l’entorn d'Internet i quin profit extreuen elles dels ordinadors.

La Bistra és de Bulgària, tot i que porta temps entre nosaltres. És alumna del nostres cursos i sovint aprofita el Telecentre. L'eina que fa servir més freqüentment és el correu electrònic per comunicar-se amb els seus. A Bulgària hi ha accés sobretot mitjançant els cibercafés, ja que l'ús a casa no està tant estès. També l’utilitza per veure informació de vols, feina, etc.
Ara, gràcies al curs WEB 2.0 està fent una web amb fotos de la seva filla per que ho puguin veure des del seu país.
.

L'Edith és d'Honduras. Fa poc que està a Catalunya i encara li costa el català, tot i que ja es comença a familiaritzar. Per a ella, Internet suposa sobretot estalvi econòmic en les comunicacions amb el seu país.
Fa servir un sistema basat en Internet i els mòbils. Ella, mitjançant una web d'una empresa de telefonia, envia missatges SMS al cel•lular del seu marit. Li agrada a més consultar el diari digital "Abriendo Brecha". També xateja.
.

Totes dues coincideixen en que disposar del telecentre és un luxe, ja que els apropa als seus de manera gratuïta. A més aprenen i es relacionen amb gent d’aquí.

En el dia d'Internet els responsables del telecentre hem volgut ressaltar els beneficis d’estar inscrit per la gent nouvinguda.