El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

5/6/07

BICIBAIX: Noves Tecnologies i bones pràctiques al Baix Llobregat (2)

  • Parlem del bloc: Feu servir una eina preestablerta (BloCat, Blogger, WordPress...? Per què us heu decantat per aquesta eina? Quantes persones us encarregueu d’actualitzar-lo?


"Fem servir bicibaix.bloc.cat ja que és gratuït, fàcil de treballar-hi i està en català. L'actualització està oberta a tots els socis, però de fet, el toquem dos o tres persones."

  • Quant al Wiki, les possibilitats són infinites. Funciona? La gent col·labora compartint informació?


"De moment no tenim wiki propi, fem servir el biciwiki que existeix a Barcelona, i tenim algunes pàgines sobre el Baix Llobregat."



  • Veiem que utilitzeu un àlbum web (Picasa) per a penjar les fotos de les vostres sortides. Què n’opineu? Us és útil? Existeixen d’altres eines gratuites semblants (Flickr, Ringo...): Per què Picasa?

"L'àlbum de Picasa és bastant agradable d'utilitzar. També hem fet servir alguna vegada el de Yahoo, però no és tant senzill. A més, la integració amb el Gmail el fa més operatiu. En aquest cas, els paquets d'aplicacions integrades són força útils. Parlaríem de plataformes operatives. També hem tocat el sistema eyeos i el més recent de lynksee."

  • Us ocupa molt de temps mantenir aquests espais virtuals a la Xarxa?

"Una mica, però comparat amb altres mitjans de comunicació ens ajuden bastant."


  • Penseu que us dóna visibilitat? És a dir, heu notat un augment de socis lligat a la vostra presència a la Xarxa?

"Ens ajuda a fer-nos veure, però no podem centrar-nos només en això. No hem de perdre de vista la nostra activitat principal, anar en bicicleta i ajudar als usuaris. Trobem a faltar plataformes a nivell comarcal de difusió, o portals. Els socis van venint per la Xarxa de mica en mica."



  • Els socis utilitzen aquests canals d’informació, o encara s’ha de tirar de telèfon?

"Alguns socis fan servir la xarxa, però més a nivell de treball concret. Per això, l'ús del telèfon encara és força important."


  • Per últim, us podeu fer publicitat de manera indiscriminada!


"Bé, no crec en fer publicitat de manera indiscriminada. Cal respectar als receptors. Sí crec que cal donar-se a conèixer, i si algú busca, ens troba. També creiem que hauria d'haver una base de dades d'entitats a nivell comarcal, de la mateixa manera que hi ha bases de dades locals. En tot cas, hauria de ser factible la seva interconnexió per aprofitar sinergies."