7/4/08

El PC econòmic

Algun cop us heu parat a pensar quants diners en programes teniu al vostre ordinador? Segur que molts. Tot i que no tothom ha pagat per l'Office i el Photoshop, molta gent els té instal·lats a la seva màquina (i potser no els ha utilitzat mai!!!).Al Telecentre no estem d'acord amb l'estil "em descarrego tot el que pugui, i ja veurè si ho pago i si ho utilitzo", i per això recomanem programes gratuïts, preferentment amb llicència GPL.

Aquest és el cas d'en César, que tot just ha acabat el curs d'Iniciació a Internet del Telecentre, i s'ha presentat aquí demanant uns programes que necessitava descarregar, si és possible de manera gratuïta. I tant que és possible!


  • En César necessitava un antivirus gratuït que li anés bé: Li hem recomanat l'AVG, un dels molts antivirus gratuïts que fa la seva feina com cal.
  • També volia un paquet ofimàtic, que no fos el MS Office: Li hem recomanat l'OpenOffice.org, que a més de ser gratuït i amb llicència GPL, converteix documents a pdf amb un clic (meravellós!), i compleix els estàndards ISO.
  • A més, li calia un editor fotogràfic potent: Com per exemple The Gimp, que funciona per capes, com el seu competidor de pagament, Photoshop.
I ara, com que haurà d'aprendre a fer-los servir, li hem recomanat també uns manuals (OpenOffice.org Writer [la resta aquí] i The Gimp).

I ja està! Sense pagar un euro! Com deien aquells: Crisis? What Crisis?