El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

5/12/08

Can Maginàs: la masia 2.0


Ho hem d'assumir: Els ens de l'administració pública tenen certa fama d'anar darrera la societat en qüestions tecnològiques. De vegades veiem alguns exemples de retard en adoptar determinades eines que són d'ús comú entre la ciutadania. Segur que a tots us ve al cap algun exemple.

L'aspecte positiu és que l'administració está formada per persones, amb inquietuds professionals i personals, i amb ganes de estar al corrent de les eines d'actualitat. Aquest és un brou de cultiu perfecte en aquests temps en què ens trobem, on l'anomenada web 2.0 combina serveis i aplicacions d'ús tant professional com personal que poden ser útils per a tothom.

Els companys i companyes del Departament de Promoció Econòmica, que fan la seva tasca a la masia de Can Maginàs, han demanat que algú els expliqui quines eines poden aplicar al seu dia a dia, i el dimecres i divendres d'aquesta setmana hem fet un seminari introductori a la Web 2.0. Vista la demanda (24 persones!!) la setmana que vé es repetirà pel segon grup, els mateixos dies.

I què hem fet? Aquest és el programa del seminari:

  1. Web 1.0 vs. Web 2.0: Què és la Web 2.0? Quins canvis s’han produït? Aquests canvis afecten directament l’usuari?
  2. El nou Disc Dur: Internet. Accedir als meus documents des d’on vulgui.
  3. Col·laboració en línia: Pot un equip realitzar el seu treball sense estar al mateix espai físic? Wikis, G-docs, G-grups, G-calendar...
  4. Benvinguts a l’era audiovisual: Àlbums virtuals de fotografia (PicasaWeb, Flickr), vídeo generat per l’usuari (YouTube, G-video...), presentacions de diapositives (SlideShare), Podcasts...
  5. Xarxes socials, comunitats virtuals: la distància és cosa del passat. El cas Facebook: és la primera xarxa social que existeix a Internet? Per què té tant d’éxit? Teoria dels 6 graus de separació. Aplicació al món professional (Neurona, Xing...)
  6. Comunicació en estat pur: Blocs, o el diàleg a la xarxa. Quan es triga en crear un bloc?

Hem intentat fer el seminari de manera participativa, veient les eines en directe, registrant-nos en els serveis amb un compte Google de prova, i els assistents s'han mostrat molt actius, preguntant per tots els serveis, sempre amb l'idea al cap de com aplicar-los a la seva vida professional, i per què no, personal.

De fet, això no quedarà aquí, i per començaments de l'any que ve ja estem pensant en noves formacions més concretes, per treure tot el suc a aquest conjunt d'oportunitats que ofereix aquest nou estil de Xarxa.

La setmana que ve us informarem de com ho porta el segon grup!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia, Maria Cinta.

He penjat a box.net el document que us he passat en paper amb algunes de les eines 2.0 més habituals. Un altre dels avantatges de la web 2.0 és que enviant enllaços de descàrrega en comptes del document sencer alliberem de càrrega els sistemes de correu. Només hauràs de reenviar aquest missatge a la resta de companys/es. Podeu descarregar el document al següent enllaç:

www.box.net/shared/o51ig4am04

Si no us funciona, només l'heu de copiar i enganxar en la barra d'adreces del vostre navegador.

Salutacions, i gràcies.

Alfons

Anònim ha dit...

Molt interessant!!!

Anònim ha dit...

molt interessant!! hem de continuar formant-nos en aquests temes, oi?

Lídia López ha dit...

He trobat molt didàctiques les explicacions de l'Alfons i han cobert les expectatives inicials.
Ara ja tenim una panoràmica general, nomes cal aprofundir en allò que més ens interessi.

Espero que les properes sessions siguin ben aviat!!!!

Punt TIC del Palau Falguera ha dit...

Gràcies pels vostres comentaris!

Com heu comprovat al tastet que hem fet a la Masia, la Web actual (o Web 2.0) té utilitats per tothom (personals, professionals, comercials...), sense necessitat de ser un gran "tècnic" en el tema. Ho tenim tot pràcticament a un clic!

Unknown ha dit...

La veritat que ha sigut un seminari molt interessant aquest del WEB 2.0 i les explicacions de l'Alfons molt clares (fins i tot estic pensant en crear un bloc, ja us avisaré quan el faci). Espero que més endavant pugem posar en pràctica tot el que ens has explicat.
I aprofitant l'avinantesa i ja que estem molt aprop del nadal, us desitjo BONES FESTES I FELIÇ ANY 2009!!!!

Manel.