El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

4/5/09

Spotify... encara no el tens?

L'any 1999 va néixer Napster una aplicació P2P que permetia l'intercanvi de fitxers MP3 entre usuaris del programa. Ràpidament els internautes aficionats a la música van veure el gran potencial de Napster alhora que discogràfiques i autors tremolaven davant les possibles pèrdues econòmiques que se'n podien derivar de l'existència d'aquest programa. Aquests últims van portar l'assumpte als tribunals aconseguint parcialment els seus propòsits, ja que la repercusió mediàtica del judici va beneficiar, encara més, l'ús de xarxes P2P.

I des de llavors han passat 10 anys... I ara assistim incrèduls al neixement de Spotify. I què és Spotify? Doncs es tracta d'un programa que permet la reproducció de cançons via streaming. Això vol dir que podem escoltar les cançons tants cops com volguem sense necessitat de descarregar-les al nostre ordinador.

I com és possible? De fet, la companyia Spotify AB, creadora de Spotify, ha arribat a acords amb nombroses discogràfiques per tal de fer possible aquest sistema... tot i que no tothom acaba de veure els avantatges i ja se sap que grups com The Beatles o Pink Floyd no permeten la inclusió de la seva música.

I com funciona? Per poder gaudir de Spotify t'has de descarregar una aplicació informàtica (actualment disponible per Windows i Mac OS X).

I això és tot? No. Necessites també enregistrar-te i et facilitaran un usuari i contrasenya per accedir a l'aplicació. Però per fer l'accés inmediat has de tenir invitació d'alguna persona que ja estigui utilitzant el programa, o bé fer la petició des de la pàgina de registre indicant el teu e-mail (tot i que aquesta última opció triga uns dies).

I no haig de pagar res? Spotify permet la seva utilització de forma gratuita, tot i que aquest sistema, incorpora anuncis publicitaris cada cert temps. Per evitar la publicitar existeix una versió de pagament.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sense dubte, el programa de l'any. És com tenir una carpeta on hi és TOT. Bé, menys Pink Floyd ;-)

Anònim ha dit...

Qué guay! Pink Floid no está! Pues ya estoy decidido