El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

2/11/09

Eines d'autoaprenentatge a Internet

Avui mateix hem rebut la visita de l'Eusebi, que ens demanava informació sobre els cursos de fotografia digital i retoc fotogràfic, amb la idea d'aprendre amb el programa específic Adobe Photoshop.

Actualment, al Punt TIC del Palau Falguera, al curs que fem de fotografia i retoc d'imatge treballem amb el senzill i gratuït programa de retoc Picasa 3. Malgrat que no fem un curs específic de Photoshop hem recomanat a l'Eusebi que utilitzi els nombrosos recursos ja existents a Internet per aprendre el funcionament del programa.

Segurament ja us hem parlat algun cop d'AulaClic, un web a on podeu trobar tutorials de molts programes. Només cal una mica d'autodisciplina i anar fent la lectura amb l'explicació dels diferents temes recolzats per captures de pantalla a on se'ns mostra quines opcions del programa farem servir.

Però si en comptes de llegir vols veure un video explicatiu on sentiràs la veu del professor que t'explica pas a pas què has de fer pots consultar pàgines com: el centre de suport d'Adobe, Video2Brain (és una pàgina amb cursos de pagament, però també pots trobar algunes lliçons gratuïtes) o fins i tot YouTube (sí, el YouTube no només serveix per veure els notres clips musicals i "pelis" preferides!!!).


El Jean Pierre ens explica a YouTube com fer un Gif

Efectivament cal una gran motivació per fer servir aquesta metodologia "autodidacta" i l'Eusebi ens deia que trobaria a faltar el caliu de les classes presencials i el compartir dubtes amb els companys, doncs bé, els Fòrums són un espai d'intercanvi a on es pot aprendre molt i molt, un exemple, seguint la demanda de l'Eusebi serien els fòrums de Macuarium a on podem trobar experts i no tan experts en arts gràfiques, edició de vídeo, creació de webs... ah! i fotografia.

Eusebi ja saps que ens has d'enviar els teus primers retocs per publicar-los al blog!