2/11/09

Eines d'autoaprenentatge a Internet

Avui mateix hem rebut la visita de l'Eusebi, que ens demanava informació sobre els cursos de fotografia digital i retoc fotogràfic, amb la idea d'aprendre amb el programa específic Adobe Photoshop.

Actualment, al Punt TIC del Palau Falguera, al curs que fem de fotografia i retoc d'imatge treballem amb el senzill i gratuït programa de retoc Picasa 3. Malgrat que no fem un curs específic de Photoshop hem recomanat a l'Eusebi que utilitzi els nombrosos recursos ja existents a Internet per aprendre el funcionament del programa.

Segurament ja us hem parlat algun cop d'AulaClic, un web a on podeu trobar tutorials de molts programes. Només cal una mica d'autodisciplina i anar fent la lectura amb l'explicació dels diferents temes recolzats per captures de pantalla a on se'ns mostra quines opcions del programa farem servir.

Però si en comptes de llegir vols veure un video explicatiu on sentiràs la veu del professor que t'explica pas a pas què has de fer pots consultar pàgines com: el centre de suport d'Adobe, Video2Brain (és una pàgina amb cursos de pagament, però també pots trobar algunes lliçons gratuïtes) o fins i tot YouTube (sí, el YouTube no només serveix per veure els notres clips musicals i "pelis" preferides!!!).


El Jean Pierre ens explica a YouTube com fer un Gif

Efectivament cal una gran motivació per fer servir aquesta metodologia "autodidacta" i l'Eusebi ens deia que trobaria a faltar el caliu de les classes presencials i el compartir dubtes amb els companys, doncs bé, els Fòrums són un espai d'intercanvi a on es pot aprendre molt i molt, un exemple, seguint la demanda de l'Eusebi serien els fòrums de Macuarium a on podem trobar experts i no tan experts en arts gràfiques, edició de vídeo, creació de webs... ah! i fotografia.

Eusebi ja saps que ens has d'enviar els teus primers retocs per publicar-los al blog!