El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

22/2/10

L'AVV Can Maginàs, difonent les TIC de manera desinteressada

L'anomenada alfabetització digital pot estar en qualsevol lloc. De vegades a casa expliquem com funciona l'ordinador o Internet a mares i pares, avis, tiets..., però què ens motiva a fer-ho?


Les persones iniciades en l'ús de la Xarxa comprenen ràpidament el seu valor i el punt d'inflexió que suposa en la història del coneixement humà. Mai com avui havia estat tan fàcil i tan barat accedir a una quantitat d'informació i comunicació com la que ens proporciona la Xarxa. És molt comprensible que vulguem compartir aquest coneixement amb qui encara no hi ha tingut contacte.

Però, què pot portar a que un grup de persones dediqui una quantitat d'hores a la setmana per ensenyar a qui encara no sap? A la nostra ciutat hi ha persones que treballen desinteressadament dedicant el seu temps a iniciar d'altres en el món de les TIC. Anteriorment us hem parlat dels voluntaris del Casal de la Gent Gran, i avui us volem parlar de l'esforç que fa un grup de dones a l'Associació de Veïns de Can Maginàs.


Totes les setmanes fan classes d'iniciació a la informàtica i Internet a dones del barri, i es troben exactament els mateixos problemes que els professionals: pors, inquietuds, percepció negativa de la Xarxa (freqüentment propiciada pels mitjans de comunicació tradicionals).

Per tal de poder oferir un millor servei, han demanat ajut mitjançant el servei de dinamització digital d'entitats, on poden fer consultes tecnològiques. Dijous passat van rebre una sessió formativa referent a seguretat informàtica, un tema de permanent actualitat que sempre interessa als usuaris. En la sessió es van tractar temes com:
  • Compres segures a Internet
  • Programari maliciós: precaucions per no ser infectats.
  • Estafes electròniques mitjançant suplantació d'identitat (phishing)
  • Eines gratuïtes de seguretat.
Ara podran traslladar aquests coneixements a les seves alumnes, que començaran el seu camí en les TIC de manera segura. Però això no acaba aquí! A la següent sessió tractarem sobre el programari lliure, un recurs que pot fer la vida més fàcil als usuaris.