El bloc de Sant Feliu On Line
El Projecte de Sant Feliu On Line
Oferta formativa de Sant Feliu On Line
Contacta amb Sant Feliu On Line
Punt TIC Palau Falguera
Horaris
Noticies del centre YUZZ Sant Feliu

27/11/06

Wi-Fi: Internet sense fils...

O veureu escrit com Wi-Fi, Wi-fi, WiFi, Wifi, wifi... i significa connectar-se a Internet des de qualsevol lloc sense fils.

Pot ser a un hotel, una platja, una plaça, un aeroport, un parc, etc.

WiFi és una tecnologia de gran comoditat però també un veritable moviment social que està revolucionant les xarxes informàtiques domèstiques, de les empreses i les públiques.





WiFi vol dir Wireless Fidelity o "fidelitat sense fils", una tecnologia (estàndard de comunicació sense fils) per permet la connexió d'aparells sense cables, utilitzant ones de ràdio.

La denominació tècnica oficial és una mica més complicada: 802.11, que és el nom tècnic d'un estàndard establert per l'IEE, Institute of Electrical and Electronics Engineers.

Altres paraules freqüents al món del WiFi són:
  • "HOTSPOTS" o "punts calents" que són les zones amb cobertura WiFi.
  • "ACCESS POINT" són els punts d'acccés WiFi, els punts d'accés a una xarxa sense fils. Un HOTSPOT conté un o més ACCESS POINTS.
  • "WARDRIVING" és l'activitat que consisteix en detectar punts d'accés a xarxes sense fils.
Pel que fa a les comunitats o moviments socials destaquen especialment FON i Guifi.net



Recordeu que a Sant Feliu de Llobregat disposeu de l'espai públic Wi-Fi de la Biblioteca Montserrat Roig. En aquest espai trobaràs accés gratuït a Internet, podràs navegar sense fils! Agafa el teu portàtil, PDA... i prova-ho!